postignut dogovor

Nigerijski sindikati prekinuli štrajk nakon dogovora s vlastima

lagos,prosvjed
Reuters/PIXSELL
16.01.2012.
u 15:32

Subvencija za gorivo opet se uvodi iako je ovaj put nešto manja. Sindikati su pozvali na prekidanje uličnih prosvjeda.

Nigerijski su sindikati prekinuli štrajk nakon što su se s predsjednikom Goodluckom Jonathanom dogovorili o cijenama nafte, javlja BBC.

Štrajk je pokrenut prije tjedan dana nakon što je vlada 1. siječnja ukinula subvencije za gorivo, čime se cijena goriva udvostručila. Jonathan je u ponedjeljak objavio da se subvencija, ovaj put ipak manja, opet uvodi. Litra goriva stajat će 0,6 dolara.

Nigerija je bogata naftom, no većinu rafinirane nafte uvozi. Mnogi siromašni građani subvencije vide kao jedinu korist od naftnog bogatstva svoje zemlje, zbog čega je i došlo do oštre reakcije, odnosno štrajka i prosvjeda.

Sindikati su pozvali na prekidanje uličnih prosvjeda iz sigurnosnih razloga, no ponegdje se sukobi još uvijek događaju. Tako je policija u Lagosu ispalila pet metaka u zrak te bacila suzavac kako bi otjerala nekoliko stotina prosvjednika.

Komentara 1

KU
kukuriku
16:09 16.01.2012.

\"Nigerijski sindikati prekinuli satrajk, nakon sto su pojili -precednika...\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije