ZAPOŠLJAVANJE

Nije da nema posla, no treba ga potražiti ili se prekvalificirati

posao
Marko Jurinec / Pixsell
29.03.2011.
u 13:01

Na Sajmu poslova u Varaždinu predstavilo se pedesetak tvrtki, a zainteresirani su mogli predati molbe ili čak obaviti prvi razgovor za posao

"I ti tražiš posao? Evo i ja, ostao sam bez posla. Jesi našao nešto?" – brujalo je u utorak dvoranom Gospodarske škole u Varaždinu, gdje je HZZ održao Sajam poslova. Osim škola, fakulteta, komora i udruga, predstavilo se i 50-ak poslodavaca.

 Može i bez iskustva

 – Planiramo zaposliti pet mesara. Pomlađujemo kadar jer dio odlazi u mirovinu. Po struci mogu biti mesari ili prehrambeni tehničari te, naravno, moraju biti zdravi – rekla je Vesna Pehnec, kadrovska referentica Industrije mesa Ivanec. U blizini njih svoju je djelatnost predstavljao ludbreški Ducati komponenti.

 – Idemo u proširenje proizvodnog pogona. Tražimo strojarsku ili elektrotehničku struku, tri do četiri osobe. Skupljamo bazu podataka i onda kontaktiramo ljude – kaže Franjo Zdelar, administrator u toj tvrtki koja proizvodi razne elektrodijelove za automobilsku, zrakoplovnu i druge industrije.

 Varaždinski, to jest jalkovečki Bambi traži pak šivače kože, krojače i montere poplata.

 – Tražimo 15-ak radnika. Mogu biti i bez iskustva, mi ih obučavamo – rekla nam je dizajnerica Valentina Fabijančić. Priliku za prezentaciju nisu propustile ni druge tvrtke koje rade s kožom iz Varaždinske županije. Galko, Sanpeter, Boxmark – svi su imali štandove.

 Pomalo su iznenadili štandovi vlasnika kafića, kojima nedostaje konobara.

 – Teško je naći kvalitetnog konobara. Tražimo po konobara za svaki od naša četiri kafića – rekli su nam u varaždinskom BIP TIM-u, a štand je imao i kneginečki Mister X.

 Kristina Žnidarić, tehničarka poštanskog prometa, rekla nam je da u njezinoj struci nema posla pa će predati molbu za komercijalista.

 – Moglo je biti i više tvrtki na sajmu – dodala je.

 Damir Kotaršćak na burzi je pak dvije godine.

 Išćem posel

 – Tražim posao građevinara, u kojem imam pet godina iskustva. Teško mi je s poslom jer nemam struku, nisam imao mogućnosti ići u srednju školu – ispričao nam je ovaj Višnjičanin te dodao da se javio na Zavod za zapošljavanje kako bi završio za viljuškarista.

 – Poslovi se ne dobivaju nego traže – izjavio je na otvorenju sajma gradonačelnik Ivan Čehok te su se on i župan Predrag Štromar složili da je stoga dobar naziv nove internetske aplikacije zavoda – Išćem posel!

Ključne riječi

Komentara 3

TO
točkica1
20:56 29.03.2011.

Prekvalificirati? Ja sam napravila prekvalifikaciju, platila 4000 kn iz vlastitog džepa, a sad imam u radnoj knjižici upisano dva zanimanja. Poslodavcima su mladi premladi a oni u srednjim godinama su im prestari.

BO
boomerang83
00:51 31.03.2011.

Ima posla, ali prvo je potrebno učlaniti se u HSLS ili HNS:!!!

OB
-obrisani-
23:51 05.04.2011.

Ljudi moji dragi ,posla ima samo treba raditi .Treba prihvatiti posao iako ne odgovara zavrsenom zanatu pa kad imas posao traziti nesto bolje odnosno posao koji odgovara struci .Svaki poslodavac kad vidi da doticna osoba koja trazi posao ima veliki staz na burzi i godinama nista ne radi u najvise slucajeva teze zaposljava takovu osobu .Prihvatite bilo kakvi posao i tako otvorite vrata za bolji Bog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije