Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANKETA

Nikad neizvjesnija bitka! Poznati su svi kandidati za Split. Za koga ćete glasati?

Pixabay/Pixsell
15.04.2022.
u 08:52

U velikoj anketi Večernjeg lista pitamo kome ćete dati glas na novim lokalnim izborima u Splitu?

U Splitu će se sredinom lipnja održati novi lokalni izbori na kojima će se birati gradonačelnik, ali i Gradsko vijeće. Detalji o točnom datumu održavanja izbora još nisu poznati te će o tome javnost obavijestiti Vladina povjerenica Marina Veža koja će upravljati gradom do završetka procesa izbora nove vlasti. 

Do novih izbora, podsjetimo, došlo je nakon što je gradonačelnik Ivica Puljak podnio ostavku zajedno sa svojim zamjenicima Bojanom Ivoševićem i Antoniom Kuzmanićem. Ostavke su podnijeli zbog optužnice koju je DORH podigao protiv Bojana Ivoševića kojeg se tereti za kazneno djelo prijetnje koju je, nezadovoljan novinskim člankom o sadnji borova na Marjanu, izrekao novinarki Slobodne Dalmacije Nikolini Lulić. Prema optužnici, kazao joj je da će joj se ''krvi napiti". 

To je bio razlog zbog kojeg su koalicijski partneri Ivice Puljka otkazali suradnju kazavši da Ivošević, uz čije se ime veže nekolicina sličnih incidenata, treba odstupiti  jer predstavlja politički teret za normalno funkcioniranje grada. Međutim, Puljak ga se nije htio odreći već je odlučio da će cjelokupna vlast dati ostavke, izazvati nove izbore i testirati svoju političku snagu na njima. 

Na sjednici Gradskog vijeća koja se održava 26. travnja trebalo bi se dogoditi raspuštanje tog tijela kad najmanje 16 vijećnika potpiše svoje ostavke. To je preduvjet da se uz izbore za gradonačelnika bira i novi saziv gradske Skupštine. 

Za sada su poznata uglavnom sva imena koja pretendiraju sjesti u gradonačelničku fotelju. To su Zoran Đogaš (nestranački kandidat HDZ-a), Ivica Puljak (Centar), Željko Kerum (HGS), Josip Markotić (Most), Davor Matijević (SDP) te Ante Franić (nezavisni). 

Ovim putem podsjetimo kako Davor Matijević iz SDP-a te Josip Markotić iz Mosta još nisu službeno predstavljeni kao kandidati svojih stranaka. No, posljednje neslužbene informacije sugeriraju kako će u utrku ići upravo oni.

GLASAJTE U ANKETI VEČERNJEG LISTA!

 

Komentara 14

FA
fajlpz
10:32 15.04.2022.

Najbplje za Keruma pa možda vrati dugove.

SV
sveznam1
09:10 15.04.2022.

ja sam dao ultimatum možemo jos 2 mjeseca u zgb ne pocne li provoditi predizbirni program javno cu se klajati sto sam im dao glas

SE
SerpentSun
09:49 15.04.2022.

Valjda su ljudi shvatili da šarlatani u politici poput Zivog zida, MOSTa, Kolakušića, Možemo, Puljka… prolaze samo kratkoročno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije