ZATROVANA KLIMA U AMERICI

Trump kao mučenik: Ovaj čovjek je neuništiv; Njemački mediji: Pucnji će još zavrtjeti spiralu mržnje u SAD-u

Republican presidential candidate Donald Trump holds a campaign rally in Butler
Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS
1/47
14.07.2024.
u 13:01

U prvim komentarima mediji na njemačkom navode da su republikanskom kandidatu Donaldu Trampu sada značajno porasle šanse za pobjedu na predsjedničkim izborima.

„U pitanju je slika koja će od sada dominirati predsjedničkom kampanjom. I možda je odlučiti", piše u komentaru njemački tjednik Die Zeit u tekstu s naslovom: „Noćna mora“. Slika na koju se misli je prizor Donalda Trumpa, krvavog lica, kako diže šaku u zrak i poziva na borbu. „Atentat na Donalda Trumpa dalje podubljuje ionako uzavrelu zemlju. Već sada prvi republikanci žestoko optužuju demokrate", navodi list samo nekoliko sati nakon pucanja u Pennsylvaniji kada je Trump ranjen u uho, a napadač ubijen.

Medijska mreža RND u prvom komentaru također piše da će ta slika Trampa ostati kao ikonični moment i biti korištena u kampanji. „U normalnim vremenima bi za jedan narod ovo možda bio povod da promisli, da ostavi političke sporove po strani i ujedini se. Ali u zatrovanoj klimi polariziranog američkog društva djeluje da će se ludačka spirala mržnje samo dalje okretati", navodi se u komentaru, piše DW

Citiraju se brojni republikanski političari koji su već direktno optužili Joa Bidena i demokrate za atentat. „Trenutno su demokratie, kako je bilo uobičajeno u vreme nacionalnih tragedija, obustavili predizborni marketing. U stvari su htjeli da, nakon nekoliko tjedana bavljenja samim sobom, svom silom ukažu na opasnost za demokraciju koja dolazi od Trampa i da jače napadnu tog diktatora u pokušaju", podsjeća se.

>>> VIDEO Evo kako je tekao pokušaj atentata na Trumpa 

I bečki list Die Presse donosi sličan komentar pod naslovom: „Donald Trump u ulozi mučenika – teško da može biti spriječena njegova pobjeda." Opisuje se ista scena koja „sugerirae nepobjedivost Donalda Trumpa i to da je u stanju savladati sve prepreke i preživjeti atentate". „Dinamika se još jednom naglo mijenja u korist republikanskog kandidata neposredno prije stranačke konvencije u Milwaukeeu sljedećeg tjedna, gdje će se bivši predsjednik u velikom stilu predstaviti kao mučenik i pobjednik. Slika će biti – ovde je vitalni izazivač, tamo labilni ishlapjeli predsjednik", navodi list.

VEZANI ČLANCI: 

 

>>> FOTO Trumpov skup prekinut pucnjavom: Krvavog ga micali s pozornice, pogledajte dramatične prizore

Republican presidential candidate Donald Trump holds a campaign rally in Butler
1/47

Komentara 8

KB
ki bi da bi
14:37 14.07.2024.

nakon ovog atentata u kojem je trumpu okrznuto uho i time je postao USA mučenik i superheroj, demokrati će morati maknuti Bidena i dati novog mlađeg kandidata da ponovo izmiješaju karte!

Avatar Pravi Slovenac na kvadrat
Pravi Slovenac na kvadrat
14:35 14.07.2024.

u izjednačenoj trci Bidena i Trumpa, snajperist promašuje Trumpa sa 150 m (?!?!) ali mu time daje ogroman vjetar u leđa za skore izbore. Obična slučajnost ili....???

Avatar GosponX
GosponX
15:55 14.07.2024.

Osoba koja citira medije IV. Reicha izgubila je vezu sa stvarnošću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije