Podignuta optužnica

Majka ubijene: Noćima sanjam Snješku, ne znam kako ću izdržati

bjelovar
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
24.07.2015.
u 22:24

Protiv njezina ubojice, bivšeg pravosudnog policajca Josipa Kojića (36), bjelovarsko je tužiteljstvo u četvrtak podignulo optužnicu

– Najteže mi je bilo kada mi je unuka rekla: baka, da si barem ti znala što se događa, zvala bi policiju i sad bi naša mama bila tu – kaže nam Zdenka Šterman, čija je kći jedinica Snježana Ernjak (49) ubijena potkraj travnja ove godine u Bjelovaru.

Nožem je izbo do smrti

Protiv njezina ubojice, bivšeg pravosudnog policajca Josipa Kojića (36), bjelovarsko je tužiteljstvo u četvrtak podignulo optužnicu. Kojić je sa Snježanom Ernjak kraće vrijeme bio u vezi. Njezino beživotno tijelo u kući u Ulici Nikole Šopa u Bjelovaru dan nakon ubojstva pronašla je majka. Posumnjala je da se nešto događa kada su je zvali iz vrtića u kojemu je Ernjak radila kao odgojiteljica. Kazali su joj da se Snježana toga dana nije pojavila na poslu.

– Pa što joj je to napravio? Kada sam pogledala kroz prozor, vidjela sam lokvu krvi – kroz suze se prisjeća Zdenka Šterman. Prema optužnici, Kojiću se na teret stavlja ubojstvo iz koristoljublja. Nakon što je oštrim predmetom izbo Snježanu do smrti, s mjesta zločina pobjegao je u njezinu autu i sa zlatninom i novcem koji je odnio iz kuće. Ubojstvo kćeri rana je koja Zdenki Šterman neće tako brzo zacijeljeti. Dok razgovaramo s njom, ne prestaje plakati kao ni prvoga dana kada je ostala bez kćeri.

– Ne znam kako ću sve ovo izdržati. Često odem u njezinu kuću, provjetrim je, zalijem cvijeće, pometem terasu... Čak i očistim po kući kao da će se ona svakog trenutka vratiti. Pa je zovem: Snježo, ‘oćeš li doći, Snježo. Noćima je sanjam – sjetno će Z. Šterman.

Otkad su ga uhitili kod bjelovarskog Doma kulture u golfu ubijene Snježane Ernjak, optuženi Josip Kojić mjesec je dana proveo u bolnici u Svetošimunskoj, gdje je završio zbog psihičkih problema. Ostatak vremena bio je u istražnom zatvoru u Remetincu, a prije nekoliko dana premješten je u zatvor u Bjelovaru.

– Nalazi vještačenja pokazali su da je u trenutku počinjenja zločina moj klijent bio smanjeno ubrojiv te da je djelo počinjeno na mah – kazao nam je Kojićev odvjetnik Zorislav Krivačić.

Ovisnik o alkoholu

Kako doznajemo, Kojić tvrdi da se ne sjeća dana ubojstva. Produljen mu je istražni zatvor. Također je predloženo da se ponovno liječi ovisnosti od alkohola. Na odvikavanju od alkoholizma već je jednom bio prošle godine. Tada je u Popovači i upoznao S. Ernjak i s njome započeo vezu. Ona je vezu krila od obitelji. Majci se požalila nekoliko dana prije kada joj je rekla da mora promijeniti bravu na vratima jer je posumnjala da joj netko ulazi u kuću dok je ona na poslu.

>>Ubojici našla novi posao jer je u zatvoru dobio otkaz

>>Ispovijest majke: Vidjela sam kako leži na kauču i pomislila da spava

Komentara 9

TH
than
00:31 25.07.2015.

To samo kod nas izgleda postoji smanjeno ubrojiv na ovaj nacin. Ubrojiv je on itekako, jer, ako se ne moze kontrolirati dok pije, onda ne treba piti. Vrlo jednostavno. Uostalom, tu se ne radi o neubrojivosti, jer moze se osoba napiti do maksimuma i nece nikoga ubiti, jer ne moze. Ovdje se radi o svjesnom izbjegavanju odgovornosti, a nasi nakaradni Zakoni to dozvoljavaju.

DU
Deleted user
23:22 24.07.2015.

Smanjeno ubrojiv i alkoholicar, pa bi ga trebalo kao pustiti sada? Ma fujjjjjj!

FR
franjom18
06:16 25.07.2015.

koji su ga pustili iz popovace? trebo je za njom, oduzeti neciji zivot a da dalje zivis?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije