moraju prijaviti prihode

Nova odluka u Egiptu izazvala buru u javnosti: Planiraju oporezivati influencere

Računalo prevara kviz
Slavko Midžor/PIXSELL
26.09.2021.
u 21:08

Porezni dužnosnik je na državnoj televiziji izjavio da je njegova služba u kontaktu s tehnološkim kompanijama, pa je tako spomenuo Facebook i YouTube, kako bi identificirali proizvođače sadržaja koji donose prihod

Egipat je objavio da planira oporezivati blogere i druge youtubere, zanimanja koja dosad nisu bila regulirana, što je u nedjelju podiglo buru na mreži u toj arapskoj zemlji s najvećim brojem stanovnika koja je veoma sklona društvenim mrežama.

Porezna služba ministarstva financija pozvala je u subotu u priopćenju "blogere i youtubere" da prijave svoje prihode ako su "u godinu dana zaradili 500.000 egipatskih funta i više", ili više od 27.000 eura.

Porezni dužnosnik je na državnoj televiziji izjavio da je njegova služba u kontaktu s tehnološkim kompanijama, pa je tako spomenuo Facebook i YouTube, kako bi identificirali proizvođače sadržaja koji donose prihod. Egipat, najnaseljenija arapska zemlja sa 102 milijuna stanovnika, ima gotovo 60 milijuna korisnika interneta, među kojima je 49 milijuna prijavljeno na društvenim mrežama, navodi mrežna stranica DataReportal.

Ključne riječi

Komentara 3

SI
sisavac
21:38 26.09.2021.

Ako se oporezuju prihodi radnika na pilani, zašto se ne bi i ovu struku? Neku suptinsku razliku ja ne vidim. Ili da i ovima pkaćamo zdravstveno i mirovinsko, kao npr. pjevačima?

GO
goodbadugly
08:02 27.09.2021.

Kad li će naši izglasati takav zakon.

Avatar Upitnik30
Upitnik30
23:24 26.09.2021.

Što je tu problem? Ma da ne bi bio nezaposlen i na državnim, khm, grudima, a ne plaćao ništa? Ako ponosno pod zanimanjem govore "influencer" tada mogu i ponosno otvoriti novčanik. Čak i nadničar radi "pod markicom" i mora se izdvojiti dio kolača za državu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije