Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA SRAMOTA ZA MUP

Policajca sumnjiče da im je dojavljivao tajne lokacije s kojih su potom ukrali 100.000 eura vrijednu drogu!?

Našice: U tvrtki Nexe organizirano spaljivanje 3 tone opojnih droga oduzetih u kriminalističkim istraživanjima
Davor Javorovic/PIXSELL
05.12.2023.
u 15:06

Sve se, kako sumnja USKOK, događalo od studenog 2022. do 3. prosinca 2023. a tijekom tog vremena, 27-godišnji policajac je, po prirodi svog posla, znao neke stvari

Tri  muškaraca u dobi od 27 i 30 godina, s tim da je jedan 27-godišnjak zaposlen u upravi kriminalističke policije u Ravnateljstvu policije, uhićeni su zbog sumnje u zloporabu položaja i ovlasti, odavanje službene tajne i zloporabu droga. Nakon što su ispitani na USKOK-u, dovedeni su pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda radi određivanja istražnog zatvora.

Ono za što se sumnjiče, jedna je od – moglo bi se slobodno reći – luđih priča u kojoj je 27-godišnji policajac, kako se sumnja, iskoristio mjesto na kojem radi da bi došao do podataka koji su njemu i ostalima omogućili da se domognu droge vrijedne 100.000 eura. No krenimo redom. Sve se, kako sumnja USKOK, događalo od studenoga 2022. do 3. prosinca 2023., a tijekom tog vremena 27-godišnji policajac je, po prirodi svog posla, znao neke stvari.

Poput mjesta na kojima su pojedini počinitelji, za koje je policija očito sumnjala da se bave preprodajom droge, tu drogu skrivali. Podatke o tajnim lokacijama na kojima su dileri skrivali drogu, a riječ je o klasificiranim podacima, 27-godišnjak je, kako tvrdi USKOK, prenosio svojim suosumnjičenicima koji su onda nakon toga, zahvaljujući  tim podacima, mogli osmisliti kako da provale  na spomenute lokacije te skrivenu drogu – ukradu. Sumnja se da su  tako radeći u dosluhu i dogovoru s 27-godišnjim policajcem iz tajnih skladišta dilera ukrali ukupno oko 40 kilograma marihuane i devet kilograma hašiša. Ukradenu su drogu, vrijednu oko 100.000 eura, zatim zajedno, sva trojica, kako kaže USKOK , prodala na ilegalnom narkotržištu.

No to što su radili očito nije prošlo neprimijećeno kolegama 27-godišnjeg policajca, jer su njegovi suosumnjičenici uhićeni 3. prosinca dok su pokušavali obiti lokot na jednoj garaži. Prethodno im je 27-godišnji policajac, kako se sumnja, javio da je u toj garaži skrivena neutvrđena količina droge. I bila je, jer je policija nakon uhićenja 27-godišnjaka i 30-godišnjaka koji su obijali lokot garaže unutra našla više sportskih torbi u kojima je bilo ukupno 10,8 kilograma konoplje.

Provalnici u garažu, ali i 27-godišnji policajac, uhićeni su i protiv njih je pokrenuta istraga, koja je proglašena tajnom. Svoj trojici se "smiješi" istražni zatvor, a 27-godišnji policajac udaljen je iz službe te mu slijedi i disciplinski postupak.

Inače, MUP-u baš ne ide sjajno zadnjih dana. Prošli tjedan su iza rešetaka završila petorica sisačkih policajaca, uključujući i tri osobe iz samog vrha PU sisačko moslavačke, zbog sumnje u zloporabu položaja. Nakon njih, jedan od šefova zagrebačke policije isključen je iz službe jer je vozio pijan... 

Komentara 7

GA
Gastarbeiter2
17:28 05.12.2023.

Daljnji izolirani slučaj...

OP
Ocvali pupoljak
18:27 05.12.2023.

E sada, da su oni znali u startu da ce dobiti 15 godina strogog zatvora i oduzimanje cijele imovine da se država obešteti, cak po cijenu toga da žene i djeca ostanu na ulici brisanje mirovinskog staza, djeca se nee mogu zaposliti u državnoj službi jer je otac kriminalac, korupcija bi se iskorijenila za 24 sata. Po sadašnjim zakonima korupcija se isplati.

KU
Kujttim
20:19 05.12.2023.

Neka na suđenju kaže kako je odao tajne informacije kako bi roditeljima pomogao da se izvuku iz dužničkog ropstva (kredit u švicarcima). Proći će s 2 godine zatvora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije