U AUTOBUSU

Novi napad nožem u Njemačkoj: Uhićena napadačica (32), pet osoba ozlijeđeno

Stabbing incident at a city festival in Solingen
Foto: Thilo Schmuelgen/REUTERS
1/3
30.08.2024.
u 23:28

Policija u Siegenu pozvala je građane da "ne šire lažne vijesti na društvenim mrežama ili drugim kanalima, a posebno da incident ne dovode u vezu s terorističkim napadom"

Pet osoba ozlijeđeno je, od kojih su tri u kritičnom stanju, u napadu nožem u autobusu u gradu Siegenu na zapadu Njemačke, priopćila je policija u petak navečer. Uhićena je 32-godišnja napadačica, rekla je policija. Najmanje 40 osoba putovalo je autobusom na gradski festival u Siegenu, oko 75 kilometara udaljen od Kölna, kad je do napada došlo oko 19,40 sati, navodi se u priopćenju.

Do incidenta je došlo tjedan dana nakon fatalnog napada nožem u gradu Solingenu na zapadu Njemačke, kad je napadač ubio tri, a ozlijedio osam osoba. Osumnjičeni počinitelj, 26-godišnji Sirijac, nalazi se u pritvoru. Teroristička skupina Islamska država preuzela je odgovornost za napad, iako njemačke vlasti još uvijek istražuju vjerodostojnost toga navoda.

Policija u Siegenu pozvala je građane da "ne šire lažne vijesti na društvenim mrežama ili drugim kanalima, a posebno da incident ne dovode u vezu s terorističkim napadom." Zasad nema informacija o motivu napada. Policija je u petak navečer još uvijek na mjestu događaja, a u tijeku je prikupljanje dokaza i ispitivanje svjedoka.

 

GALERIJA Policija vodi Sirijca (26), osumnjičenog za napad nožem u Njemačkoj, u tužiteljstvo
Stabbing incident at a city festival in Solingen
1/13

Komentara 14

Avatar brons
brons
06:02 31.08.2024.

Motiv napada je mržnja prema krščanima, kome to nije jasno

LE
lector2corrector
07:26 31.08.2024.

"policija pozvala.ljude da ne... " drugim riječima, poziva ih na jednoumlje, a realne komentare briše. Poznato vam, zar ne?

VL
VLADAsavage
00:44 31.08.2024.

Sve muslimane odma neutralizirat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije