Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve na jednom mjestu

Novi onkološki portal nudi sveobuhvatne informacije o prevenciji raka, onkološkoj skrbi i pravima pacijenata!

Pacijent, ilustracija
Foto: Pixabay
05.07.2024.
u 09:19

Misija portala je smanjiti broj oboljelih i umrlih osoba od raka u Hrvatskoj te poboljšati kvalitetu života onkoloških bolesnika.

Na adresi www.onkoloski-portal.hr s radom je krenuo onkološki portal, koji je namijenjen onkološkim pacijentima i članovima njihovih obitelji, zdravstvenim djelatnicima te svim ostalim građanima zainteresiranim za smanjenje rizika od nastanka raka. Na portalu su dostupne sveobuhvatne, pouzdane i najnovije informacija o prevenciji raka, onkološkoj skrbi te pravima i podršci onkološkim pacijentima i članovima njihovih obitelji.

Naime, praksa je pokazala da mnogi onkološki pacijenti u Hrvatskoj nisu upoznati sa svim pravima koja im pripadaju iz područja zdravstvene zaštite, socijalne skrbi i rada, nemaju potpune informacije o korisnim uslugama koje nude pojedine udruge i zaklade te nemaju na jednom mjestu dostupne mnoge druge pouzdane informacije koje im mogu biti od velike koristi u svim fazama onkološke skrbi.

Isto tako, statistički podaci pokazuju da u Hrvatskoj, kao i u EU i svijetu, raste broj novooboljelih od raka iz čega se može zaključiti da mnogi građani još uvijek nemaju dovoljnu razinu svijesti o važnosti usvajanja zdravih životnih navika i obavljanja redovitih pregleda kao najvažnijim faktorima prevencije zloćudnih bolesti. Stoga su na onkološkom portalu dostupne najnovije znanstveno utemeljene informacije iz područja primarne i sekundarne prevencije raka.

Onkološki portal između ostalog sadrži osnovne informacije o različitim vrstama raka i načinima liječenja. Iako se ove informacije temelje na pouzdanim i relevantnim izvorima one nisu zamjena za savjete liječnika ili nekih drugih stručnjaka iz područja zdravstva. Za medicinski savjet ili informacije o dijagnostici i liječenju pacijenti se uvijek trebaju savjetovati s liječnikom ili nekim drugim zdravstvenim djelatnikom. Misija portala je smanjiti broj oboljelih i umrlih osoba od raka u Hrvatskoj te poboljšati kvalitetu života onkoloških bolesnika.

GALERIJA Radovi na izgradnji onkološkog centra u Zaboku

Pacijent, ilustracija
1/8
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije