Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka vijeća Ingrid Antičević Marinović

O mjeri roditelj odgojitelj odlučivat će svi suci Ustavnog suda

Zagreb: Ustavni sud ukinuo Zakon o izbornim jedinicama
Marko Lukunic/PIXSELL
25.10.2023.
u 14:04

'Sjednice se održavaju u pravilu jednom mjesečno. Idući tjedan sigurno ne bi bilo stručnog sastanka ni sjednice - rekao nam je predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović.

Šesteročlano vijeće Ustavnog suda kojim predsjeda Ingrid Antičević Marinović odlučilo je osam ustavnih tužbi u povodu odluke Visokog upravnog suda o zakonitosti odluke Grada Zagreba o mjeri roditelj odgojitelj zbog njezina šireg značaja uputiti na stručni sastanak odnosno sjednicu Ustavnog suda. Tako da će odluku u tim predmetima donijeti puni sastav Ustavnog suda, priopćeno je iz Ustavnog suda.

Predsjednik Ustavnog suda dr. sc. Miroslav Šeparović ranije nam je rekao da u slučaju ako vijeće ne donese odluku, stručni sastanak i sjednicu Ustavnog suda ne treba očekivati sljedećeg tjedna. 

VEZANI ČLANCI 

'Ako se odluka donese na Vijeću objavit ćemo je odmah kakva je, a ako se ne donese onda predmet mora ići na Stručni sastanak svih sudaca. Nakon što se većina suglasi oko izreke onda predmet ide na sjednicu suda. Sjednice se održavaju u pravilu jednom mjesečno. Idući tjedan sigurno ne bi bilo stručnog sastanka ni sjednice', kaže Šeparović.

VIDEO Otac iz Gaze obilježava svoju djecu plavim narukvicama 


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije