Top terme Topusko

Oaza vode usred šume!

'topusko...100810...snimio...jurisivl...na...slici...bazeni...top....termi...u...topuskom.'
Foto: ''
1/3
12.08.2010.
u 15:45

U Barici, Lokvici, Kadici, Bubregu i Moru posjetitelji uživaju u bistroj, ljekovitoj i hipertermalnoj vodi u kojoj su se, kroz prošlost, brčkali stari Rimljani, srednjovjekovni plemići, banovi i carevi.

Na rijekama i u gradovima Sisačko-moslavačke županije, a i u široj regiji, mnogo je kupališta, bazena i plivališta, no niti jedno od njih nije toliko posjećeno i toliko popularno kao Topusko.

Ljeti su ovdje široko otvorena sva vrata, a vikendom i po nekoliko tisuća gostiju iz svih dijelova Hrvatske i inozemstva, u pet otvorenih bazena Top-Termi, zvučnih imena Barica, Kadica, Lokvica, Bubreg i More, uživa u bistroj termalnoj vodi. Prvi pisani tragovi ovog ljekovitog kupališta sežu daleko u povijest, a u hipertermalnoj vodi banjali su se stari Rimljani, srednjovjekovni plemići i običan puk, kasnije austrougarska vlastela, grofovi, banovi, pa i carevi. Sve se od tada uvelike promijenilo, osim vode, koja je i dalje jednako bistra, ljekovita i topla. Iako ovogodišnja sezona kupanja, zbog nestabilnog vremena, nije započela baš sjajno, u Top-Termama se nadaju da će postići prošlogodišnje rezultate, kada je na zatvorenom i otvorenim bazenima zabilježeno 110.000 kupača.

– Broj naših gostiju zavisi o vremenskim uvjetima, a kako je ove godine nekoliko vikenda bilo kišovito, očekujemo standardnu sezonu. U prošlom mjesecu pet dana, zbog kiše, otvoreni bazeni nisu radili, no svejedno je kroz blagajnu prošlo više od 24.000 kupača, što je približno kao i u prošlogodišnjem srpnju. Nije zanemariv niti posjet zatvorenom bazenu, koji u srpnju bilježi više od 2000 kupača. Vjerujemo da će do kraja sezone potrajati lijepo vrijeme i da ćemo i ove godine uspješno "isplivati" – kaže direktorica Đurđa Kovačević.

Goste u Topusko privlači i niz sadržaja na otvorenoj sceni, uz bazene, o čemu se brine Služba za sport i rekreaciju. Nevena i Davor Majer-Jager iz Karlovca, sa sinom Dominikom, kad god im to dopusti vrijeme, dođu na kupanje u Topusko.

– Ovdje se osjećamo izvrsno i dolazit ćemo dok god rade bazeni. Posebno sam zadovoljna što su ulazi u bazene vrlo jednostavni, što meni i te kako odgovara, jer sam invalid. Svi su ovdje vrlo ljubazni, a dobijem na korištenje i prostoriju u kojoj se mogu pripremiti za kupanje. Najviše me raduje što naš sin ovdje uživa do mile volje i gotovo ga je nemoguće istjerati iz vode. Osim toga, svi osjećamo sigurnost, jer u svakom trenutku vidimo spasioca, a i on nas – objašnjava Nevena.

U Topuskom je moguće odigrati partiju tenisa na jednom od tri igrališta, odbojkaško igralište gotovo uvijek je zauzeto, na raspolaganju su stolni tenis, mini-golf, mali nogomet, dok sportski djelatnici organiziraju sportske turnire, aerobiku, vježbe u bazenu za stariju i mlađu populaciju, a moguće je i koristiti ručnu masažu. O hrani i piću brine se desetak kuhara i konobara Top-Termi, a za sigurnost gostiju svakodnevno se brinu profesionalni spasioci, koji budno motre kupače sa svojih tornjeva ili šetajući uz rub bazena.

Uz zabavne Top-Terme neodjeljivi je dio Topuskog i Lječilište. Ravnateljica Lječilišta Topusko dr. Branka Sedić smatra i te kako važnom komunikaciju pacijenata i gostiju s Lječilištem i Top-Termama.

– Raduje me dobro organizirana ljetna sezona Top-Termi, a činjenica da bazene godišnje posjeti više od 100.000 ljudi nameće potrebu bolje komunikacije. Naime, vrlo je važno saznati kako naša usluga izgleda kroz prizmu gosta. Možda ima stvari koje možemo promijeniti ili popraviti, što bi svakako ponudu Top-Termi, a i Lječilišta, podiglo na višu razinu – kazuje dr. Sedić.

Dnevna karta za kupanje iznosi za odrasle 30 kuna preko tjedna, a vikendom i blagdanom 40 kn. Djeca do 15 godina i umirovljenici plaćaju 10 kuna manje. Poslije 15 sati cijene su prepolovljene.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije