GASILI CIJELU NOĆ

Objavljeni detalji požara na Kornatima: Ispalio signalnu raketu s mula, prijeti mu do 5 godina zatvora

Foto: Vatrogasci 193
1/9
08.08.2024.
u 12:52

Prema kaznenom zakonu, zbog kaznenog djela protiv opće sigurnosti i dovođenja u opasnost života I imovine većeg opsega propisana je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Požar koji je u noći 5 kolovoza gorio na otoku Kornat izazvao je 35-godišnjak koji je u uvali ispred poznate konobe Opat oko 20 sati ispalio signalnu raketu s padobranom za signaliziranje nevolje ili opasnosti na moru, stoji u izvješću šibensko-kninske PU. Raketa je pala  u smjeru istoka na travu i nisko raslinje, a vatra se počela širiti brzo u svim smjerovima, pa i prema restoranu u kojem je boravilo oko 80-ak gostiju, dok je 40-ak brodica bilo usidreno u kornatskoj uvali.

Požar su cijelu noć gasili vatrogasci DVD-a Tisno, koji su odmah po dojavi brodicom krenuli prema požarištu, a ta scena probudila je bolna sjećanja na kornatsku tragediju u kojoj je izgorjelo 12 vatrogasaca gaseći požar na Velikom Kornatu, a petorica su bila pripadnici DVD-a Tisno. 

Novi požar koji je planuo u noći proslave  Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, odnosno obljetnice Oluje, tišnjanski vatrogasci gasili su do šest ujutro, a policija šibesnko-kninske županije uhitila je muškarca kojeg sumnjiči za počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života I imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

VEZANI ČLANCI: 

 

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni dana 5.kolovoza u 19,58 sati, s mula u uvali Opat na otoku Kornat ispred obližnjeg ugostiteljskog objekta, ispalio ručnu signalnu raketu sa padobranom za signaliziranje opasnosti ili nevolje na moru u smjeru istoka otoka Kornat, kojom prilikom je signalana raketa pala na područje obraslo travom i niskim raslinjem, pritom je otvorenim plamenom izazvala požar trave i niskog raslinja, uslijed čega je došlo do širenja požara u svim smjerovima.

Širenje požara u pravcu ugostiteljskog objekta u uvali Opat je spriječeno brzom intervencijom DVD Tisno, kao i osoblja i gostiju obližnjg ugostiteljskog objekta, a tijekom požara izgorjela površina od oko 5000 m2 trave i niskog raslinja’, izvijestili su iz šibensko-kninske policije koja je najavila da će tijekom dana uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku 35-godišnjak biti predan, pritvorskom nadzorniku PU šibensko-kninske.

Prema kaznenom zakonu, zbog kaznenog djela protiv opće sigurnosti i dovođenja u opasnost života I imovine većeg opsega propisana je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO Ovo su naši heroji: Bore se s velikom buktinjom, jutro su dočekali na požarištu

1/31
Ključne riječi

Komentara 2

CR
crocro
13:02 08.08.2024.

Javite mi kada bude na 2/3 izdržavanja kazne zatvora, ili kada otprilike odsluži prve 3 godine zatvora.

Avatar rubinet
rubinet
13:04 08.08.2024.

Prijeti mu 5 godina? Ništa od toga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije