PLJUŠTE OPTUŽBE

Obranić: Parkovi su sadili crni bor za 9900 eura po komadu!

parkovi
MARKO JURINEC / PIXSELL
23.02.2011.
u 14:59

Varaždinski gradski vijećnici konačno raspravljali o poslovanju komunalca Parkovi

– Gradonačelnik Čehok 2006. godine umanjio je upravljačka prava Grada u Parkovima te 20-postotnom vlasniku, direktoru koji je danas u pritvoru, omogućio da bude glavni faktor u odlučivanju. Zatim su tu makinacije sa zemljištem za Mercator, Jelačićkom... Pa opremanje Parka Ivana Pavla II. Jedan cedar plaćao se 5040 eura, a crni bor 9900 eura! To nadzorni odbor nije primijetio. Očekivao sam da njegova predsjednica da ostavku. A to je zrelo i za odstup gradonačelnika – sipao je optužbe Alfred Obranić (HNS), bivši gradonačelnik, na jučerašnjoj sjednici Gradskoga vijeća, na kojoj se konačno raspravljalo o poslovanju komunalne tvrtke Parkovi.

Tko je vritnul v kmicu?

Gradonačelnik Ivan Čehok, naravno, nije mu ostao nimalo dužan.

– Vama su Parkovi opsesija. A kao gradonačelnik, dva dana prije izbora dali ste im dva milijuna kuna i nikad niste provjerili kakvo je to navodnjavanje na groblju napravljeno. Zatim, vi i vaš pajdaš nelegalno ste si napravili grobnice na zaštićenom dijelu groblja. Ne znam cijene drveća, ni me to zanima, postoji čitav niz osoba koji nadzire takve stvari. No postoji razlika između male sadnice ili već formiranog drva – rekao je Čehok te dodao da je su haenesovci odobravali sve što se radilo na relaciji Grad - Parkovi, dok im nije naloženo da krenu u napad.

Oporba mu je spočitnula i da je on postavljao nadzorne odbore, dok Čehok tvrdi da je to uvijek bio rezultat međustranačkih dogovora.

– Vritnuli ste v kmicu! – odbrusio je haenesovcima, da bi mu Josipa Šipek odvratila da je onda i “USKOK vritnul v kmicu”.

Na kraju, poslije svih uvreda, vijećnici su, na prijedlog oporbe, uspjeli donijeti i nekakav zaključak - da se na zahtjev Grada, kao većinskog dioničara, sazove glavna skupština Parkova. Zahtijevaju da skupština odluči o “promjeni sastava članova nadzornog odbora” te imenovanju posebnog revizora koji će ispitivati vođenje poslova tvrtke.

Uspjeli doći do zaključka

K tome, za sljedeću sjednicu Gradskoga vijeća statutarna će komisija predložiti i izmjenu gradskog statuta. Gradonačelnik će ubuduće, nakon što primi izvješća pravnih osoba u kojima Grad ima bar 25 posto udjela, morati izvijestiti Gradsko vijeće o njihovu poslovanju u protekloj godini.

Ključne riječi

Komentara 5

OK
ORLOV KUK
15:17 23.02.2011.

Čehok je u koaliciji s SDP-om.

PI
prava istina
16:39 23.02.2011.

Obraniću mislim da je sve uzalud. Sve je to u gradu puno putra da nemreš ni čvrsto na noge stati. Kao što se jasno vidi Čehok je još uvijek jako dobro pozicioniran i za sada USKOK ne trza na sva saznanja, tj. jednostavno malo odradi i povuće se. Za to sve što se za Čehoka zna svaka druga duša bi već u pritvoru \"uživala na državnoj skrbi\". Svaka čast trudu, no uzalud.

GA
gal
10:45 24.02.2011.

Kad će taj Čehok u zatvor-pa već svi su se uvjerili da bez njegovog blagoslova nebi bilo nijedne pljačke uVŽ. ALI DOŠLA KOSSORKA I REKLA DA VIŠE NE KRADE, PA OVAJ NASTAVI .ZATO HDZ I VLADA IMA NJEGOVU PODRŠKU AA TO ČEHOK NAPLAČUJE U MILIJARDAMA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije