Dan pogibije Zadre

Odgođena utakmica Sinđelića i Crvene zvezde koja se trebala igrati kod Vukovara

Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL
15.10.2017.
u 22:21

Problem se pojavio jer se utakmica trebala igrati na dan kada se obilježava obljetnica smrti jednoga od zapovjednika obrane Vukovara – Blage Zadre

Prijateljska nogometna utakmica veterana NK Sinđelić iz Trpinje, inače sela nedaleko od Vukovara, i beogradske Crvene zvezde koja se trebala igrati u ponedjeljak, 16. listopada, je otkazana.

Potvrđeno nam je to iz ovoga nogometnog kluba navodeći kako je takva odluka donesena nakon razgovora s policijom koja nije mogla garantirati sigurnost. Naime, problem se pojavio jer se utakmica trebala igrati na dan kada se obilježava obljetnica smrti jednoga od zapovjednika obrane Vukovara – Blage Zadre. Upravo stoga je termin odigravanja utakmice, koja se trebala igrati povodom 90. obljetnice postojanja kluba, shvaćen kao velika provokacija. Trpinja je selo s većinskim srpskim stanovništvom i svega je na par kilometara udaljenosti od Vukovara. S obznanjivanjem termina odigravanja utakmice društvene mreže su se užarile. Mogle su se pročitati brojne osude uz navode kako se radi o velikoj provokaciji iz ovoga sela na dan kada se Vukovarci prisjećaju Blage Zadre. Podsjećaju i kako su upravo iz Trpinje kretali tenkovski napadi prema Trpinjskoj cesti i Vukovaru.

Druga pak strana tvrdi kako nije bila riječ o bilo kakvoj provokaciji nego je termin dogovoren u dogovoru dva kluba i s obzirom na njihovo slobodno vrijeme. Treba znati i kako NK Sinđelić se uspješno natječe u 2. ŽNL Nogometnog središta Vukovar. Inače, ovo ne bi bilo prvo gostovanje veterana nekoga od srbijanskih prvoligaša u selima Podunavlja. Veterani Crvene zvezde su već dolazili u Negoslavce i Bobotu, također sela s većinskim srpskim stanovništvom. Ovoga proljeća u Borovu selu gostovala je i seniorska momčad FK Vojvodine iz Novoga Sada. 

Komentara 103

Avatar unačelu
unačelu
23:27 15.10.2017.

Heh već sutra stiže prosvjedna nota od mirotvorca, i izvanredna pressica srpskog ministarstva za hrvatsku.

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
23:26 15.10.2017.

Zar Hrvatska još nije oslobođena od četnika ja sam mislio da je to završeno mirnom integracijom?

KR
kruti190
23:19 15.10.2017.

ČETNIČKO leglo,jedno od najvećih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije