Uoči sastanka većine

Odgovor iz HDZ-a na sjednicu oporbe: 'Sastanak se sveo na govor mržnje i uvreda na račun Vlade i HDZ-a'

Zagreb: Branko Bačić i Tomo Medved dali su izjave nakon sastanka parlamentarne većine
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
06.09.2022.
u 12:00

Klubovi zastupnika oporbe održavaju sastanak u Saboru. Iz HDZ-a stiže odgovor na njihovo okupljanje.

Klubovi zastupnika Socijaldemokrata, SDP-a, Mosta, Zeleno-lijevog bloka, Domovinskog pokreta, Hrvatskih suverenista Centra i GLAS-a, HSS-a i RF-a, IDS-a, Za pravednu Hrvatsku te Fokusa i nezavisnih zastupnika sazvali su zajedničku sjednicu u Saboru. Cilj im je dogovoriti zajedničko djelovanje zbog pljačke Ine. Na sjednici nema HDZ-a, ali je sastanak oporbe za medije komentirao Branko Bačić.

''Želim reći da je sastanak oporbenih klubova legitiman. I prije su se sastajali zbog različitih inicijativa, ali ovaj današnji sastanak, koliko pratim, ničemu konkretnom ne pridonosi. Očekivali smo da će to okupljanje, koje je neuspjela, loša kopija saborske sjednice, iznjedriti dokument koji će biti podloga za raspravu oporbenih klubova. No od toga nema ništa. Njihov je sastanak sve samo na govor mržnje i uvrede na račun Vlade i HDZ-a, s najgrubljim rječnikom. Takav govor mržnje ne prihvaćamo, ne prihvaćamo uvrede. Govor mržnje i pokušaj stvaranja kaosa u društvu može se razbiti o glavu onima koji se takvim rječnikom služe”, rekao je Bačić, a prenosi N1.

Video: Obnovljena škola u Zagrebu dobila mural posvećen djevojčici poginuloj u potresu

 

 

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar Bruno
Bruno
14:15 06.09.2022.

Koliko fali Jandrokovic da unese malo kulture.

ST
stefj
15:31 06.09.2022.

Je istina, lupali su totalne gluposti u oporbi, no to ne opravdava vladu koja je postavila svoje članove upravnog i nadzornog odbora koji nisu ništa vidjeli...

IM
imamohrvatsku
13:29 06.09.2022.

Otkuda klokanu pravo govoriti? Zar mu nisu zabranjeni nastupi u javnosti? Moramo misliti na društvenu higijenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije