IZ MINUTE U MINUTU

Muškarac uperio pušku prema golf terenu na kojem je bio Trump, opazio ga član tajne službe, FBI: 'Bio je to pokušaj atentata'

Reuters/Pixsell
Autori: Vecernji.hr, Hina
16.09.2024.
u 00:24

Bivši predsjednik igrao je golf u Trump International Golf Clubu u West Palm Beachu. Staza je odmah zatvorena. Tajna služba priopćila je na X-u da surađuje s uredom šerifa okruga Palm Beach

  • Pucnjevi su odjeknuli dok je Donald Trump igrao golf
  • Tajna služba obavijestila je kako je uhićena jedna osoba
  • FBI: 'Čini se kao pokušaj atentata'
  • Oglasio se i sam Trump

Tijek događaja pratite uživo: 

00:25 Objavljene su i fotografije pronađene puške. 

00:21 Šerif okruga Palm Beach rekao je na tiskovnoj konferenciji da je napadač bio u grmlju uz golf teren kad su agenti tajne službe, koji su provjeravali teren ispred Trumpa, uočili puščanu cijev. Agenti su na njega zapucali, a on je odbacio automatsku pušku nalik AK-47, dva ruksaka i druge stvari te pobjegao crnim automobilom Nissan. Svjedok je vidio napadača i uspio fotografirati njegov automobil i registarske tablice, što je dovelo do toga da su ga šerifovi zamjenici uočili i zaustavili u susjednom okrugu.  "Trenutno je u pritvoru", rekao je Ric Bradshaw, šerif okruga Palm Beach.  Trump je sklonjen na sigurno čim je uočen napadač. On je poslije sam objavio na društevnim mrežama da je dobro. Neimenovani policijski dužnosnik kazao je da je Trump bio 300 do 400 metara udaljen od napadača, odnosno jednu ili dvije rupe na golf terenu. 


23:05 FBI je u nedjelju priopćio da "istražuju ono što se čini kao pokušaj atentata" na bivšeg predsjednika Donalda Trumpa.

23:00 Dvije osobe upoznate sa situacijom rekle su za CBS News da je muškarac s puškom viđen u blizini Trump International Golf Cluba u West Palm Beachu na Floridi, oko 14 sati. Muškarac je uperio pušku prema golf terenu, gdje je tada bio bivši predsjednik Trump. Član Tajne službe primijetio je osumnjičenog i započeo potjeru, tijekom koje su ispaljeni hici. Osumnjičenik je pobjegao s mjesta događaja, ali je kasnije uhićen u Martin Countyju. FBI vodi istragu, a Trump je na sigurnom, javlja CBS News.

22:35 - Bivši predsjednik SAD-a Donald Trump poslao je e-mail svojim pristašama kako bi ih obavijestio da je "na sigurnom i dobro" nakon sigurnosnog incidenta koji se dogodio u nedjelju na njegovom golf terenu u Južnoj Floridi. Detaljnije pročitajte OVDJE


22:15 - Predsjednik Joe Biden i potpredsjednica Kamala Harris obaviješteni su o sigurnosnom incidentu. Iz Bijele kuće je priopćeno da osjećaju olakšanje zbog saznanja da je Trump na sigurnom. “Obaviještena sam o izvješćima o pucnjavi u blizini bivšeg predsjednika Trumpa i njegovog imanja na Floridi, drago mi je što je siguran. Nasilju nema mjesta u Americi,” napisala je Harris na društvenoj platformi X.


22:00 -  Jedna osoba je privedena u vezi ovog incidenta, navodi izvor iz policije. Prema navodima svjedoka, Tajna služba je pucala na osumnjičenika. Vjeruju da je naoružana osoba ciljala u Trumpa, kazao je izvor upućen u cijelu situaciju i dodao da su pronašli pušku.


21:24 - Iz Trumpova izbornog stožera u nedjelju su rekla da je bivši predsjednik Donald Trump "siguran nakon pucnjeva koji su odjeknuli u u njegovoj blizini". "Predsjednik Trump je na sigurnom nakon pucnjeva. Trenutačno nema više detalja", rekao je glasnogovornik Trumpove kampanje Steven Cheung, piše CNN.

U incidentu u nedjelju dvije su osobe razmijenile vatru ispred njegova golf kluba na Floridi, prenosi New York Post pozivajući se na policijske izvore. "Izvori su rekli da Trump ni u jednom trenutku nije bio u opasnosti", pišu novine.


Bivši predsjednik igrao je golf u Trump International Golf Clubu u West Palm Beachu. Staza je odmah zatvorena. Tajna služba priopćila je na X-u da surađuje s uredom šerifa okruga Palm Beach na istrazi zaštitnog incidenta koji uključuje Trumpa. Tajna služba je priopćila da se incident dogodio malo prije 14 sati.

Trump je ozlijeđen u pokušaju atentata u Pennsylvaniji 13. srpnja, samo nekoliko mjeseci uoči izbora 5. studenoga na kojima će se sučeliti s demokratskom potpredsjednicom Kamalom Harris.

Ključne riječi

Komentara 73

RO
Romica
21:13 15.09.2024.

Ekstremna ljevica opet

OO
Ooooooopići
21:12 15.09.2024.

Zločinačka sekta globalista žele ga se riješit

KI
Kontra indoktriniran
21:37 15.09.2024.

A lipo ona Harris kaže da pištolj nije oružje. Neko bi joj trebao o objasniti ako drzava da nekom 25k za nekretninu, da ce cijene nekretnina narast za 25k i vise u istom trenu. Al naravno da demokrati ne razumiju išta o ekonomiji, po njima lova raste na drvetu. Smisao drugog amandmana je srušiti vladu ukoliko se ona okrene protiv građana, tako su rekli praoci Amerike. Ameri se drže u stalnom strahu od neke ugroze. Vanzemaljci, virusi, meteori, zombi, Rusi, Kinezi, zemljine jezgre, ledeni val, terminatori iz budućnosti, potop, teroristi i neuračunljiv prvi susjed koji je i sam naoružan te slučajni prolaznik koji te mrko pogleda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije