ANNA DUJIĆ

Oglasila se žena koja je vatrogasce nazvala nakazama: 'Teško mi je samu sebe prepoznati. Iskreno žalim'

Foto: RTL
1/31
02.08.2024.
u 12:35

"Želim se javno ispričati svima koje sam uvrijedila neprimjerenim riječima, izgovorenima u stanju šoka koji sam doživjela gledajući bespomoćno svojeg oca i rođake kako pokušavaju obraniti vlastite kuće od vatrene stihije golim rukama, bez ikakve zaštitne opreme."

Dalmacijom haraju razorni požari, a vatrogasci se neumorno bore kako bi obuzdali vatrenu stihiju. U gašenju sudjeluju ne samo lokalne snage već i gasitelji iz cijele Hrvatske. No medijsku pozornost ovog puta nisu privukli herojski napori vatrogasaca već neugodan incident u kojem su sudjelovale Neda Anna Dujić, supruga i kći HDZ-ova predsjednika uprave Hrvatskih šuma Nediljka Dujića.

Nakon što je izazvala ogroman šok i ljutnju javnosti svojim sramotnim ispadom pred kamerama, nazivajući vatrogasce ''nakazama'' i policajki poželjevši da ''crkne'', Anna Dujić oglasila se javnom isprikom. Nediljko Dujić je jučer je također javno izrazio isprike zbog ponašanja svoje žene i kćeri. 

Njenu ispriku prenosimo u cijelosti:

"Punoljetna sam osoba i potpuno preuzimam odgovornost za svoje postupke. Želim se javno ispričati svima koje sam uvrijedila neprimjerenim riječima, izgovorenima u stanju šoka koji sam doživjela gledajući bespomoćno svojeg oca i rođake kako pokušavaju obraniti vlastite kuće od vatrene stihije golim rukama, bez ikakve zaštitne opreme.

VEZANI ČLANCI: 

Ne bih nikada postupila na taj način u prisebnom stanju niti sam mogla predvidjeti da ću reagirati na taj način u izvanrednoj situaciji. Međutim, teško je ostati smiren kada vatrena stihija prijeti vašem domu i vašim najmilijima. Danas, gledajući snimku svega što se dogodilo, teško mi je čak i zamisliti takvu reakciju i prepoznati sebe u tom trenutku.

Ovom isprikom ne želim nikako opravdati svoje postupke; iskreno žalim zbog onoga što sam učinila i da mogu nešto promijeniti, promijenila bih. Još jednom, iskreno se ispričavam svima koje sam povrijedila svojom neprimjerenom komunikacijom," poručuje Anna Dujić, piše Slobodna Dalmacija. 

Podsjetimo, nakon što su se mediji raspisali o incidentu, Nediljko Dujić izjavio je kako su njegova supruga i kći bile u šoku i emocionalno iscrpljene te se ispričao. Naglasio je kako vatrogasci i policajci brinu o sigurnosti imovine i stanovništva. 

"Vrlo je nekorektno uvredama napadati vatrogasce i policiju koji riskiraju svoje živote. Ovi ljudi dolaze pomoći u teškim trenucima i komentiranje takvih postupaka je neprihvatljivo. Mi ćemo nastaviti obavljati svoj posao i boriti se da obranimo svaki dio, kao što smo radili noćas i jutros na Roškom slapu, gdje smo angažirali kanader. Vojska, policija i vatrogasci su uz ljude i štite ih", izjavio je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković. 

>>> FOTO Ovo su naši heroji: Bore se s velikom buktinjom, jutro su dočekali na požarištu

1/31

Komentara 24

IV
Ivan79
12:39 02.08.2024.

Damage control. Ne bu prošlo..

EZ
ezer
12:49 02.08.2024.

Kada si u šoku ili općenito lošem stanju uzmeš terapiju i ne slikaš se pred kamerama, novinarima.

KR
krunoo
13:20 02.08.2024.

Mogla si vatrogasnu opremu za oca i rodjake kupiti o svom trošku,s obzirom da ljetujes na takvom mjestu,a ne da čekaš javne i dobrovoljne vatrogasce i policajce,da se zrtvuju za tebe,pa ih onda izvrijedjas kao da su zadnji....da ne kažem šta! I sad mislis da je jedna isprika,ponukana od strane oca,dovoljna da bi se iskupila i sve se zaboravilo? Bože,moze li jadnije od ovoga sto je rekla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije