nikad ništa nije potvrđeno

Opet se šire glasine o Putinovom zdravlju: Navodno su iscurili dokumenti koji otkrivaju što se događa ruskom vođi

Vladimir Putin
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
02.11.2022.
u 10:27

Dužnosnici Kremlja uvijek su poricali da nešto nije u redu s njihovim vođom i nikad ništa nije službeno objavljeno o njegovom zdravstvenom stanju.

Već dulje se nagađa da je ruski predsjednik Vladimir Putin narušenog zdravlja. Špekulacije o lošem zdravstvenom stanju ruskog predsjednika sve su češće od početka ruske invazije na Ukrajinu. Tako se, primjerice, pretpostavlja da boluje od raka ili Parkinsonove bolesti, no službene potvrde ni za jednu od tih tvrdnji nema. 

Glasine o njegovom zdravlju već su postale glavna tema brojnih svjetskih naslovnica, a nagađa se i da ga cijelo vrijeme prati tim liječnika koji pažljivo nadziru njegovo zdravlje.

Kako tvrdi  The Sun Online sada su procurili tajni dokumenti o zdravlju ruskog vođe. Tvrde da su dobili na uvid mailove iz Kremlja. Izvor blizak Kremlju kazao je da je Putinu navodno dijagnosticiran rani stadij Parkinsonove bolesti i rak gušterače. Također šire se i nepotvrđene infromacije da Putin ima i rak prostate.

"Mogu potvrditi da mu je dijagnosticiran rani stadij Parkinsonove bolesti i napreduje", tvrdi izvor ruske sigurnosne službe u mailu.  Isti izvor tvrdi da Putin navodno koristi steroide i inovativne lijekove protiv bolova. Osim bolova, izvor tvrdi da Putin ima problema s otečenim licem, a povremeno navodno gubi i pamćenje. Dužnosnici Kremlja uvijek su poricali da nešto nije u redu s njihovim vođom.

Podsjetimo, o zdravstvenom stanju Putina nagađa se stalno. Nagađalo se i nakon vojne povorke u svibnju u Moskvi u čast 77. obljetnice pobjede Sovjetskog Saveza nad nacističkom Njemačkom. Putin se, podsjetimo, u jednom trenutku tijekom proslave pokrio i dekom zbog hladnoće te je kašljucao. 

Mike Carter, stručnjak za govor tijela, gledao je Putinov govor i tada je obasnio da je uočio tri stvari u držanju ruskog predsjednika koje bi mogle biti znak nelagode ili boli. Carter je kazao za Mirror da je Putin vrlo plitko disao dok je govorio što bi moglo biti zbog neke vrste boli koju trpi, objasnio je tada. 

Nije prvi put da se šire glasine o zdravlju ruskog vođe. Sve su dosad to nepotvrđene informacije.

Ključne riječi

Komentara 11

ST
stomiovotreba
10:43 02.11.2022.

Kao clanica EU mi smo, de facto, u sukobu sa Rusijom. U ovakvoj situaciji propaganda je veoma vazna. To bi trebalo raditi inteligentno i i izbjegavati bedastoce tipa "procurila vijest", "prema nepotvrdjenim informacijama" i "ukrajinski obavjestajci presreli poruku". Ko ce vjerovati natpisima "Ruski vojnik pisao majci : Draga mama, danas sam ubio 7 casnih sestara, 3 djece, 5 trudnica i jednog dijabeticara tipa 2"? Ili "Putin ima 5 dvojnika, od toga jedna zena"? Pogledajte kako to radi New York Times i ucite.

GO
goran2hr
10:49 02.11.2022.

Englezi su ga razotkrili. I rak i parkinsonova bolest?! E, sad je stvarno gotov! Iduća dva tjedna biti će ključna.

DU
Deleted user
11:23 02.11.2022.

Dobro se drže Rusi sa obzorom da su od Ožujka bez hrane i oružja, Putin je umro, a goriva im je nestalo u Travnju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije