JOŠ JEDNA OPTUŽNICA

Optužen bivši američki predsjednik Donald Trump, sumnjiče ga za širenje laži o izborima 2020.

Former U.S. President Donald Trump gestures during an event following his arraignment on classified document charges, in Bedminster
Foto: AMR ALFIKY/REUTERS
1/3
02.08.2023.
u 00:18

Osim što tereti bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, optužnica spominje šest neimenovanih Trumpovih suradnika

Bivši američki predsjednik Donald Trump optužen je za zavjeru protiv vlade Sjedinjenih Američkih Država ometanje službenog postupka i urotu protiv prava građana zbog nastojanja da poništi rezultate izbora 2020. godine, piše BBC. 

Trump je pozvan da se pojavi na sudu u Washingtonu u četvrtak u 16 po lokalnom vremenu pred sutkinjom Moxila Upadhyaya. U optužnici stoji da je bivši američki predsjednik "bio odlučan ostati na vlasti" i "širiti laži" govoreći da je pobijedio kako bi poništio izbore.

- Te su tvrdnje bile lažne, a okrivljeni je znao da su lažne - piše u optužnici. 

VEZANI ČLANCI: 

Trumpa se tereti po četiri točke optužnice i to za zavjera za prijevaru Sjedinjenih Država, urotu radi ometanja službenog postupka, ometanje i pokušaj ometanja službenog postupka te zavjeru protiv prava. 

Osim što tereti bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, optužnica spominje šest neimenovanih Trumpovih suradnika. Prema tužiteljima, šestorica suradnika pomogli su u širenju Trumpovih lažnih tvrdnji o izbornoj prijevari.

VIDEO Neugodna situacija za Trumpa: Trenutak prije suđenja sudski službenici skoro mu zatvorili vrata pred nosom

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar berija1
berija1
13:45 02.08.2023.

Trump je zlo .

ST
Startrack
05:14 02.08.2023.

Sve ove optuzbe protiv Trumpa su obicna ciganlija. Ciganlija i njihove sluge kao Pelozi, koja je potomak italijnskog mafijasa, i Chuck Schumer, koji je zidov optuziju naseg nevonog covjeka i izmisljaju bdlastine. Izraz "ciganlija" je nesto stoje nemoguce prevest na na engleski a Zlata je vrijedan u opisivanju svjetsek politike.

DR
dragob3
05:42 02.08.2023.

"Našeg nevinog čovjeka"? Nisam zna da mi je Trump bio predsjednik. Mišanca bene i ćućine. Drugim ričim, boli me džon za Plenkovića i Milanovićaa kamo li za Trumpa i onog drugog senilnog starca . I ti napiše da je on naš. Svašta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije