Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čile u šoku

Osnovnim školama poslali erotsku verziju Crvenkapice!

crvenkapica
Foto: Thinkstock
31.10.2015.
u 17:45

Knjiga nazvana 'Crvenkapica jede vuka' je kolekcija šest kratkih priča s eksplicitnim sekusualnim opisima.

Vlada u Čileu zatražila je povlačenje primjeraka erotske verzije knjige za djecu Crvenkapice iz 283 osnovne škole koje su ondje poslane zabunom, piše BBCKnjiga nazvana 'Crvenkapica jede vuka' je kolekcija šest kratkih priča s eksplicitnim sekusualnim opisima.

Pogrešku je otkrio učenik koji je učitelju rekao za sadržaj knjige u gradu Rio Bueno. Učitelj je odmah obavijestio ministarstvo obrazovanja. Riječ je o knjizi koju je napisao kolumbijski autor Pilar Quintana, a objavljena je 1912.

Jedno poglavlje knjige govori o seksualnim susretima između učitelja i učenice, a u nekom drugome se opisuje silovanje 13-godišnje djevojčice. Ova knjiga je mogla izazvati nepopravljivu štetu našim učenicima – rekao je gradonačelnik Rio Buena Lus Reyes.

Čileanska vlada poslali su izjavu da knjiga "nije u skladu s pedagoškim standardima da bi bila uvrštena u kurikulum".

Pučka priča o maloj Crvenkapici i zločestom vuku datira još iz doba srednjeg vijeka u Europi. No, najpoznatiju verziju objavila su braća Grimm – Wilhelm i Jakob, a prvi put je tiskana 1812. godine.

>> U alternativnom svijetu braće Grimm vještica repa, a Crvenkapica je drska lupežica

Komentara 1

RE
registriraj13
18:20 31.10.2015.

Na sto je novinarstvo spalo, doslovno prevodjenje od rijeci do rijeci clanka sa drugih novinarskih portala (u ovom slucaju bbc). Zalosno, biti novinar je jednom bila plemenita disciplina, a danas su ih novinarske kuce i moguli pretvorili u hrpu potrcka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije