U NOVAKOVCU

Osuđen na 20 godina zbog ubojstva starice u čiju je kuću provalio

U kući u Novakovcu pronađeno tijelo starije žene, sumnja se na ubojstvo, očevid u tijeku
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
03.05.2022.
u 20:52

Policija je razriješila zločin nekoliko mjeseci kasnije, a DORH je u prosincu te godine podigao optužnicu

Saša Kalanjoš (30) osuđen je nepravomoćno na 20 godina zatvora zbog ubojstva 78-godišnje Ane Strahije u veljači 2020. godine u međimurskom selu Novakovcu.

Između 10. i 12. veljače 2020. razbio je ulazna vrata i provalio u kuću u kojoj je sama živjela 78-godišnjakinja koja ga je zatekla u hodniku. Tvrdim predmetom udario ju je u glavu, bacio na tlo i odvukao u sobu. Od teških ozljeda starica je preminula, a Kalanjoš je pretražio kuću i pobjegao s neutvrđenim iznosom novca.

Tijelo je u kući ležalo nekoliko dana, sve dok ga nije pronašla mještanka koja je došla u posjet A. Strahiji. Policija je razriješila zločin nekoliko mjeseci kasnije, a DORH je u prosincu te godine podigao optužnicu. Kalanjoš se na suđenju branio da nije kriv. Sin ubijene rekao je da je majka bila u svađi s obitelji Kalanjoš, a čuo je i da su joj prijetili.

Majka je, rekao je, Kalanjoša sumnjičila za krađu. Dva tjedna prije ubojstva Kalanjoš je napao drugu staricu M. Š. koja ga je pozvala da joj pomogne s ogrjevnim drvima. Udario ju je i ukrao oko 2000 eura. Mislio je da je ubio, što je i rekao svojoj obitelji, no starica je prošla samo s lakšim ozljedama. Dva tjedna kasnije odlučio je opljačkati A. Strahiju.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda kojom je Kalanjoš proglašen krivim zbog počinjenog kaznenog djela teškog ubojstva i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 20 godina. DORH smatra da izrečena kazna zatvora nije primjerena težini počinjenog kaznenog djela te je predloženo da se okrivljeniku izrekne kazna dugotrajnog zatvora.

>> VIDEO Pijani muškarac (32) hodao centrom Zagreba i pucao u zrak iz vatrenog oružja

Komentara 2

BF
bf23
07:59 04.05.2022.

Samo 20,vani je ionako za 15...

AI
Ante III
01:14 04.05.2022.

Gos.Katjazi tko je sada ugrozen u Medimurju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije