godišnji iz pakla

Otac se utopio, a djevojka noć provela na stijenama

goli otok
Tatjana Lisjak/VLM
11.08.2012.
u 19:45

F. R. (49) i njegova kći M. R. (17) uputili su se kanuima s otoka Prvića prema Lukovu kod Senja. Uhvatila ih je bura, koja je prevrnula njihova plovila. Djevojka se uspjela spasiti

Mirno ljetovanje oca i kćeri pretvorilo se u pakao. Slovenac (49) i njegova kći (17), unatoč buri koja posljednjih nekoliko dana puše na sjevernome Jadranu, otisnuli su se kanuima u četvrtak poslijepodne na uzburkano more.

Otac F. R. i kći M. R. iz Ljubljane navodno su ljetovali u okolici Senja, a kanuima su krenuli s otoka Prvića prema mjestu Lukovo nedaleko od Senja. Zahvatila ih je jaka bura, a snažni valovi prevrnuli su njihove kanue. Sedamnaestogodišnjakinja se uspjela othrvati valovima te se uspela na svoj kanu. Dok se borila s valovima, izgubila je svaki kontakt s ocem. Nekako je doplovila do Golog otoka gdje je na stijenama provela cijelu noć. Ujutro se uputila prema unutrašnjosti otoka i iz prve trgovine na koju je naišla pozvala pomoć. Iz Ministarstva pomorstva kažu da je djevojka bila “u stanju šoka te je zadobila nekoliko ogrebotina”. Odmah, u petak oko 13.30 sati, krenula je opsežna potraga u kojoj je angažiran zrakoplov Obalne straže, nekoliko plovila policije i Lučke kapetanije te jedan trajekt.

Zrakoplov Obalne straže za dva sata uočio je kajak u uvali na sjevernoj strani otoka Sveti Grgur. Nešto kasnije pronađeno je i tijelo slovenskog turista. Supruga poginulog Slovenca istu noć doputovala je iz Ljubljane kako bi bila uz svoju kćer.

Komentara 11

MA
Machak
23:18 11.08.2012.

Nitko "normalan" se po onim uvjetima ne će upustiti u vožnju kanuom preko Velebitskog kanala! Pa što je tim ljudima?

MI
mica1111
06:53 12.08.2012.

...prirodu se mora poštivati...svatko tko i i jednom doživio buru u tom području zna o čemu pričam...

Avatar bodavica
bodavica
22:25 11.08.2012.

žao mi je svakog ljudskog života ali jedna stvar treba biti jasna, a to je da svi ovi što dođuna ljetovanje u Hrvatsku ponašaju se kao maloumnici,jedni se penju na planine pa zalutaju,drugi plove po moru pa završe kao štoo ovdje piše.Pitam ja vas da li su to ljudi koji imaju mozak ili su možda idioti.Ne poštivaju vremenska izvješća niti slušaju bilo kakve druge naputke za osobnu sigurnost i produkt svega su izgubljeni ljudski životi!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije