tedeschi za forum

Otišao sam u Poreznu, država od toga ne treba raditi spektakl

'11.05.2012., Zagreb - Emil Tedeschi, predsjednik Uprave i vlasnik Atlantic grupe.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
18.05.2012.
u 12:10

Ne zamaram se time otkud cure informacije, ali se pitam hoće li osobne i vrlo povjerljive informacije o imovini, stanjima osobnih računa i privatnim ulaganjima također iscuriti u javnost, rekao je Tedeschi

Emil Tedeschi, drugi najbogatiji Hrvat i predsjednik uprave Atlantica, otkrio je za tjednik Forum da je prošli petak bio u Poreznoj upravi.

– Dva dana prije dobio sam poziv da se javim kako bih uzeo formulare koje trebam ispuniti i vratiti u roku od pet dana – rekao je Tedeschi u velikom intervjuu za Forum.

Otkrio je i kako ga Porezna nikad nije pozvala u posljednjih 20 godina te da mu smeta da država od plaćanja poreza, što smatra patriotskom dužnošću svakog građanina, radi medijski spektakl.

Potvrdio je da je poziv iz Porezne doznao od novinara.

– Smatram da nije primjereno da za poziv doznam od novinara, ne samo ja nego bilo tko. Ovakvo curenje informacija vrlo lako može stigmatizirati ljude. Ne osjećam se prozvanim, to više što osobno nemam izazova u tom pogledu, ali smatram da ljudi imaju pravo na privatnost, posebno kada su u pitanju tako osjetljive stvari. Tek kad se pravomoćno utvrdi da je netko prekršio propise ili zakone, to se može javno objaviti, jer se inače šalje pogrešna poruka da je kriv svatko tko je pozvan – komentirao je Tedeschi za Forum.

Istaknuo je da se ne zamara time otkud cure informacije, ali se pita hoće li osobne i vrlo povjerljive informacije o imovini, stanjima osobnih računa i privatnim ulaganjima također iscuriti u javnost.

– Mislim da se političke poruke ne bi smjele lomiti preko leđa građana. Pred zakonom moramo svi biti jednaki, no ironično je da je u pokušaju da se prenese ta poruka učinjeno upravo suprotno - poručio je Tedeschi. 

>>Cijeli razgovor s Emilom Tedeschijem pročitajte u novom broju Foruma. 


Komentara 11

PE
Pegaz
13:04 18.05.2012.

Ne lupaj, ocito su nasli nesrazmjer u onome sto JEST prijavljivao i onome sto zaista ima pa su ga pozvali. Sta je sada, kada napokon pitaju od kuda tolika imovina, a neprijavljeni prihodi i neplacen porez, opet ne valja.

OB
-obrisani-
13:17 18.05.2012.

Pošten čovik. Mene zanima tko je ovome poštenom čoviku bio toliko ne pošten da mu je prodao Cedevitu? Čudna politika prodaj koku koja leže zlatno jaje a zlatno jaje zadrži.

OB
-obrisani-
12:54 18.05.2012.

Crveni dizu hajku na narod svi su im krivi dok sami ne dokazu suprotno osim naravno clanova sdp-hns oni su rodjeni nevini i takovi ostaju do smrti ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije