prvi posjet u četiri godine

Otkriveno kojim delicijama će Putin počastiti Kima: Na meniju i riba s gljivama

Kim Jong Un i Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
13.09.2023.
u 10:28

Nakon srdačnog susreta u u modernom ruskom svemirskom postrojenju Vostočni, razgovarali su jedan na jedan. Zasad nisu objavljeni detalji toga razgovora.

Sastanak ruskog predsjednika Vladimira Putina i Kim Jong Una prvi je posjet sjevernokorejskog moćnika Rusiji u četiri godine. Osim pitanja raketne tehnologije, prema promatračima, na dnevnom redu sastanka su i isporuke oružja i streljiva iz Sjeverne Koreje Rusiji. Američki i južnokorejski dužnosnici izrazili su zabrinutost da će Kim razgovarati o opskrbi oružjem i streljivom Rusije, koja je potrošila ogromne zalihe u više od 18 mjeseci rata u Ukrajini. Moskva i Pjongjang su demantirali takve namjere. Nakon srdačnog susreta u u modernom ruskom svemirskom postrojenju Vostočni, razgovarali su jedan na jedan. Zasad nisu objavljeni detalji toga razgovora.

Novinar iz Kremlja objavio je detalje o tome što je na meniju za dvojicu vođa. Salata od patke i smokve, okruglice od rakova, riblja juha, riba s gljivama i desert od bobičastog voća, kao i veliki izbor ruskih vina, javlja Sky News.

Video: Putin srdačno dočekao Kima: 'Jako mi je drago što te vidim'

Govoreći na ruskom kozmodromu Vostočni, Kim Jong Un je rekao da je “Rusija ustala u svetoj borbi za zaštitu svog suvereniteta i sigurnosti. Uvijek ćemo podržavati odluke predsjednika Putina i ruskog vodstva... i bit ćemo zajedno u borbi protiv imperijalizma.”

VEZANI ČLANCI:

Putin je poželio dobrodošlicu Kimu, rekavši: “Mi, naravno, moramo razgovarati o pitanjima gospodarske suradnje i pitanjima humanitarne prirode. Imamo puno pitanja”. SAD je sugerirao da Rusija traži sjevernokorejsku vojnu opremu za pomoć u invaziji na Ukrajinu. Sjeverna Koreja ranije je negirala da je isporučivala oružje Moskvi.

GALERIJA Susret Kim Jong Una i Vladimira Putina

Kim Jong Un i Putin
1/13

Glasnogovornik Kremlja rekao je da odnos između Rusije i Sjeverne Koreje nije usmjeren prema drugim zemljama i ne bi trebao biti razlog za brigu za treće zemlje. Sjeverna Koreja jutros je lansirala dvije balističke rakete u more kao demonstraciju snage dok je Kim bio izvan zemlje. Japan je protestirao.

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un obećao je ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu pomoć u ratu Rusije protiv Ukrajine, izvijestili su mediji nakon njegova sastanka s Putinom u modernom ruskom svemirskom postrojenju Vostočni u srijedu.

Komentara 25

Avatar 365dias
365dias
10:50 13.09.2023.

a tko će sve to skuhati, kad je glavni kuhar zauzet smrću?

DU
Deleted user
16:32 13.09.2023.

frka, ameri koketuju sa is, sa al kaidom, sa zidovima, sa talibanima, a sad placu

Avatar Štrumpfeta
Štrumpfeta
12:31 13.09.2023.

A ja sam mislila da je Kim na dijeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije