petrinja

Otvorena izložba knjiga u jednom primjerku 'Otk(r)ivanje srca'

Petrinja,knjižnica
Foto: Antun Petračić
1/5
30.05.2014.
u 22:02

Lani u Đurđevcu projekt je pokrenuo Zoran Vidaković, nastavnik likovne kulture u osnovnoj školi, pozvavši internetom prijatelje, ali i nepoznate umjetnike, na uobličavanje raznovrsnog materijala za unikatnu knjigu.

Otk(r)ivanje srca, Mnogocrtje, višeglasje, oblici i svjetlopisi (Prijateljska sinergija-knjige umjetnika u jednom primjerku) puni je naslov izložbe otvorene večeras u odjelu za odrasle članove Gradske knjižnice i čitaonice u Petrinji. 37 eksponata od isto toliko autora iz Hrvatske, Slovenije, Kanade i Velike Britanije do sada je bilo postavljeno u Đurđevcu, Belišću, Novoj Gradiški, Splitu, Osijeku i Sisku, a nakon Petrinje sredinom lipnja sele se u Bjelovar, pa u Viroviticu i dalje po knjižnicama u Hrvatskoj.

Lani u Đurđevcu projekt je pokrenuo Zoran Vidaković, nastavnik likovne kulture u osnovnoj školi, pozvavši internetom prijatelje, ali i nepoznate umjetnike, na uobličavanje raznovrsnog materijala za unikatnu knjigu. Tako su nastali jedinstveni primjerci oblikovani od papira, svile, žice, drveta, keramike, platna, boje, fotopapira, recikliranog papira i drugog materijala. Uz svaku izložbu Zoran Vidaković s osnovcima i odraslima održava radionicu ručnog uveza knjiga, naučenog za boravka u Japanu, što je organizirano poslijepodne i u Petrinji.

Za ovaj grad je značajno što je šestero autora knjiga završilo Učiteljski fakultet u Petrinji, među kojima i idejni začetnik projekta Z. Vidaković. Za izložbu je tiskan katalog s tekstom književnice Božice Jelušić iz Đurđevca, koja je osmislila neobičan naslov Otk(i)vanje srca, Mnogocrtje, višeglasje, oblici i svjetlopisi (Prijateljska sinergija-knjige umjetnika u jednom primjerku).

>>Hrvatska iz zraka - izložba prekrasnih fotografija iz nove perspektive
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije