'VUČIĆ NEMA VEZE S TIM'

Ovaj čovjek je radio popis onih koji nisu dobrodošli u Srbiju: 'Žalim što se tome nisam više posvetio'

Severina  zaražena koronavirusom
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
27.08.2024.
u 13:34

"Popise sam radio ja, kao ministar policije i direktor BIA po zakonu i po savjesti i žalim što im se nisam više posvetio, jer vidim koliko ološa je nepravedno zaboravljeno. Aleksandar Vučić o tome nije bio pitan niti je trebao biti", naveo je Vulin.

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je kao ministar policije i direktor Srpske obavještajne agencije (BIA) radio popise onih koji nisu dobrodošli u Srbiju, dodajući da žali što im se nije više posvetio. "Popise sam radio ja, kao ministar policije i direktor BIA po zakonu i po savjesti i žalim što im se nisam više posvetio, jer vidim koliko ološa je nepravedno zaboravljeno. Aleksandar Vučić o tome nije bio pitan niti je trebao biti", naveo je Vulin.

Istaknuo je, kako piše Nova.rs, da su ga pojedinci molili da ih se makne s popisa i da se zabrana skine. Vulin je dodao da su neki od njih molili osobno, neki preko menadžera, a neki i preko premijera svojih država. "Mnogi su pokušavali tajno doći do Aleksandra Vučića, koga su javno pljuvali", istakao je Vulin.

06, October, 2022, Belgrade - A meeting of officials from Serbia, Austria and Hungary on the management of migration processes was held in the Palace of Serbia. Aleksandar Vulin. Photo: Milos Tesic/ATAImages 06, oktobar, 2022, Beograd - U Palati Srbija odrzan je sastanak zvanicnika Srbije, Austrije i Madjarske o upravljanju procesima migracija. Photo: Milos Tesic/ATAImages Photo: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL
Foto: Milos Tesic

Vulin je naveo da je nekima na srpskim granicama rečeno da nisu dobrodošli zato što su "pjevali o Orićevim klanjima Srba na Božić, nekima zato što su prebijali našu djecu na koncertima, a na mrežama psovali srpsku majku, pjevali da im ne može nitko ništa jer: 'Jači smo od Srbije', halakali dok su pokazivali simbole Velike Albanije, slavili Antu Gotovinu'".

Dodao je da je na popisima koje je osobno sastavljao, i uz naredbu predavao nadležnim organima, bilo stranih državljana koji su u Srbiju dolazili sudjelovati u nasilnim prosvjedima, ali i narko-bosova. Istaknuo je da je na popis, uz mjeru obavezno zadržavanje i pojačana kontrola, stavio i veleposlanike iz Skupštine Crne Gore koji su glasali da je Srbija genocidna. "Na popise sam stavio kao ministar policije i direktor BIA i Srbe koji nose cvijeće na grob šiptarskim ubojicama, a i brojnim ustašama koji u Vukovaru pjevaju 'Juri i Bobanu', a onda bi htjeli doći u Bač i još jednom nam pljunuti lice", rekao je Vulin, koji se osvrnuo na slučaj hrvatske pjevačice Severine, koja je nedavno zadržana na srpskoj granici.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, ministar unutarnjih poslova Srbije Ivica Dačić u ponedjeljak je potvrdio da je na granici s Hrvatskom zbog verbalnog delikta zadržana pjevačica Severina. Kazao je da je to učinjeno na temelju popisa "verbalnih delikata". "Severina nije ni privedena ni uhićena, niti joj je odbijen ulazak u Srbiju, ali je zadržana zbog kontrole", rekao je Dačić. Beta piše da je ministar najavio da će zatražiti "ukidanje" popisa ljudi koji su počinili verbalne delikte. 

Severina je u ponedjeljak priopćila da ju je granična policija nakon zaustavljanja prvo prisilila da čeka u automobilu nekoliko sati, potom su 45 minuta pregledavali njezino vozilo, pa je odveli na ispitivanje o temama poput genocida u Srebrenici, Jasenovcu, njezinoj podršci prosvjedu protiv iskapanja litija, prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, vojno-redarstvenoj operaciji Oluja i drugim. Severina je nakon toga zatražila svoje dokumente i vratila se u Hrvatsku. Poručila je da u Srbiju više neće "dok je onaj diktator na vlasti". "Onaj koji je trenutačno na vlasti u Srbiji neće mojim maltretiranjem skrenuti pažnju s problema koji more Srbe u Srbiji", kazala je. 

VEZANI ČLANCI:

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman u utorak je kazao da ga brine tretman hrvatske pjevačice Severine Vučković na srpskoj granici. "Naravno da nas brine, kao što nas brine sudbina svakog građanina. Upravo sam o tome sa srbijanskim ministrom vanjskih poslova Markom Đurićem razgovarao 19. srpnja u Novom Sadu, kada sam ga zamolio i apelirao da se više ne događaju takvi incidenti na granici", rekao je.

FOTO Znate li da kroz Hrvatsku protječe najhladnija rijeka na svijetu, evo o kojoj je riječ

Severina  zaražena koronavirusom
1/14

Komentara 28

B2
bordon 2
13:53 27.08.2024.

Za što uopće idu u Srbiju?

Avatar IIII4
IIII4
14:22 27.08.2024.

Država dijagnoza.

MA
maximinimax
13:46 27.08.2024.

Čime je to Severina zaslužila da joj se radi besplatna reklama? Nisi dobrodošao, okreći i ajde doma, di je problem?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije