DODIJELJENE NAGRADE

Ovo su najbolji maturanti generacije, neki nagrađeni i s 5.000 eura

Zagreb: Održana  dodjela nagrada najboljim maturantim
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/6
24.07.2024.
u 14:43

Prema ukupnim ostvarenim rezultatima na državnoj maturi najbolji je Vid Šarić, maturant Gimnazije Pula kojem je u Ministarstvu obrazovanja uručena posebna nagrada

Petar Jukić, zagrebački maturant XV. gimnazije, ima i više nego dovoljno razloga za slavlje - u cijeloj generaciji on je taj kojem je danas uručena nagrada Soljačić, već tradicionalna nagrada koju osigurava hrvatski znanstvenik, redoviti profesor na Odsjeku za fiziku na Massachusetts Institute of Technology (MIT) Marin Soljačić u iznosu od pet tisuća američkih dolara, a koja se dodjeljuje najboljem maturantu koji je ostvario najbolje rezultate u ispitu fizike i matematike. Ipak nije jedini jer se po rezultatima mature najboljima dodjeljuju i ostale nagrade. Tako je Lara Usmiani, maturantica Srednje škole dr. Antuna Barca u Crikvenici nagrađena nagradom Ante Žužul u iznosu od pet tisuća eura koja se dodjeljuje učeniku s najboljim rezultatu na ispitu iz Hrvatskog jezika. Uz spomenute dvije nagrade u Ministarstvu obrazovanja nagradu je primio i Bartul Zavorović, maturant III. gimnazije u Splitu,  kojeg je nagradila tvrtka Axians Hrvatska iznosom od 5.000 eura za najbolji rezultat ostvaren u ispitu iz informatike.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih  također je novčanim iznosom od 350 eura te posebnim priznanjima nagradilo najbolje maturante prema kriteriju - učenici koji su ostvarili najbolji rezultat na obveznim ispitima državne mature (najbolji prosjek riješenosti obveznih ispita na višoj, A razini) a takvih je bilo 20 učenika , učenici strukovnih škola koji su ostvarili 100% na nekom od ispita, uz uvjet da su položili sve obvezne ispite te učenici koji su dva ispita riješili 100% a takvih je u ovoj generaciji bilo šestero. Prema ukupnim ostvarenim rezultatima na državnoj maturi najbolji je Vid Šarić, maturant Gimnazije Pula kojem je u Ministarstvu obrazovanja uručena posebna nagrada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije