Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 198
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIŽE NEVRIJEME

Ovom dijelu Hrvatske tijekom noći prijete opasni udari: 'Pobrinite se za imovinu, izgleda žestoko i zabrinjavajuće'

TOP 100 fotografija u 2023. godini
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
1/2
Autori: Hina, Večernji.hr
01.07.2024.
u 20:13

"Snažni neverini teško da će nas zaobići", objavili su iz IstraMeta.

U ponedjeljak poslijepodne snažno nevrijeme "prohujalo" je Zagrebom i Zagrebačkom županijom, a ono se sada polako premješta prema Istri i Kvarneru. IstraMet je na svojim mrežnim stranicama upozorio da se, prema DHMZ-ovu sustavu ALADIN, na tom području očekuje poprilično turbulentna noć.

"Što se tiče Istre i Kvarnera, DHMZ-ov ALADIN za večer i noć pred nama je najžešći. Usudili bismo se reći i zabrinjavajući. Ostali modeli su blaži, međutim snažni neverini teško da će nas zaobići. Pobrinite se za imovinu, nemojte se upuštati u duboku noć pod maliganima i skrenite pažnju vašim gostima", upozorava IstraMet.

Podsjetimo, Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je 200-tinjak poziva građana koji su u ponedjeljak tražili intervenciju žurnih službi na području Zagrebačke županije, izvijestilo je Ravnateljstvo Civilne zaštite. Najviše poziva bilo je s područja Dugog Sela, Jablanovca i Marije Gorice, a odnosili su se na srušena stabla na prometnice, poplavljene podrume i garaže, oštećenja krovova obiteljskih kuća te oštećenje krova osnovne škole u Mariji Gorici, naveli su iz Ravnateljstva u sažetku novih informacija o nevremenu.

Zbog pada drveta na elektroenergetski vod bez opskrbe električnom energijom ostali su stanovnici na području Općine Kloštar Ivanić i naselja Šćapovec, Vinari, Predavec, Krišci, Čemernica Lonjska, dodali su. S područja Grada Zagreba zaprimljeno je 15-ak poziva zbog pada stabala na prometnice. "Nije bilo dojava o ozlijeđenim osobama", kazali su u Ravnateljstvu Civilne zaštite. 

VEZANI ČLANCI:

Na terenu su i dalje zagrebački vatrogasci koji su od 15 do 19 sati odradili 30-ak intervencija, uglavnom uklanjanja stabala i dijelova objekata. "Zajedno s ostalim službama i dalje smo na terenu", objavili su na društvenim mrežama iz vatrogasne postrojbe Grada Zagreba. Crveni alarm Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za zagrebačku i osječku regiju, kao i narančasto upozorenje za riječko i dubrovačko područje, i dalje su na snazi do kraja dana. 

FOTO Poplavljen dio nastambi u Zoološkom vrtu u Osijeku

TOP 100 fotografija u 2023. godini
1/30
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar vratar1
vratar1
21:47 01.07.2024.

svaki tjedan, saharski cloudseeding i supercell jedan! don't look up!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije