TUŽITELJSTVO TRAŽI ISTRAŽNI ZATVOR

Pahokija danas dovode pred suca istrage radi određivanje istražnog zatvora

Ubojica iz Daruvara priveden u zgradu policijske uprave u Bjelovaru
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/8
24.07.2024.
u 08:08

Pahoki se na ispitivanju branio šutnjom, pa i dalje ostaje nepoznato što ga je motiviralo da počini iracionalni i stravični zločin.

- Nemam komentara! - bilo je sve što je Krešimir Pahoki (51) imao reći novinarima koji su ga 23. srpnja navečer dočekali pred ŽDO-om Bjelovar i zasuli pitanjima. Dovezen je policijskim kombijem, a iz njega je izašao uz pomoć dvoje policajaca i oslanjajući se na štaku. U tužiteljstvo je doveden radi ispitivanja jer ga se sumnjiči za 11 kaznenih djela.  Među kojima su femicid, četiri teška ubojstva, jedno ubojstvo, tri pokušaja teškog ubojstva i dva pokušaja ubojstva. Pahoki, ratni veteran i umirovljeni vojni policajac sumnjiči se da je na mjestu ubio pet osoba, šesta je preminula u bolnici. Među ubijenima je njegova majka, koja je po svemu sudeći bila ciljana žrtva, te djelatnik doma. Ostali ubijeni i ranjeni su štićenice doma, dakle stare i nemoćne žene, od kojih su neke nepokretne, a neke dementne.

Ubojstva su počinjena iz vatrenog oružja, najvjerojatnije pištolja. Pahoki je nakon  zločina koji je počinio otišao do obližnjeg kafića, gdje je uskoro i uhićen. Nakon što je u utorak navečer ispitan na ŽDO Bjelovar, oni su priopćili da su protiv njega pokrenuli istragu. Danas tijekom dana trebao bi biti doveden pred suca istrage Županijskog suda u Bjelovaru, jer je tužiteljstvo zatražilo da mu se istražni zatvor odredi zbog opasnosti od ponavljanja djela,  te zbog izrazito teških okolnosti počinjena djela. 

VEZANI ČLANCI

Pahoki se na ispitivanju branio šutnjom, pa i dalje ostaje nepoznato što ga je motiviralo da počini iracionalni i stravični zločin. Neslužbeno se spominju neriješeno imovinsko - pravni odnosi između njega i njegove majke, koja je među njegovim žrtvama. U međuvremenu, javnost se sve glasnije pita je li policija napravila propust jer Pahokiju nije napravljena pretraga nakon što je u lipnju napao i teško ozlijedio poznanika. Policijski vrh uporno tvrdi da policija nije znala da Pahoki ima oružje, da oružje nije upotrijebljeno  u tom incidentu te da nisu imali osnova za pretragu njegove kuće. No neslužbeno se čuje da u Daruvaru nije bila tajna da Pahoki ima oružje, jer se time navodno - hvalio. Nad tamošnjom policijom se obavlja interni nadzor, kako bi se utvrdilo je li propusta bilo, no kada će i hoće li uopće javnost biti obaviještena o rezultatima tog nadzora, za sada nije poznato.

FOTO Pogledajte kako je izgledalo privođenje ubojice iz Daruvara

Ubojica iz Daruvara priveden u zgradu policijske uprave u Bjelovaru
1/12

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije