smrt četiri pomorca

Pala presuda za Nauticu 64, Mladineo pušten iz zatvora!

ivica mladineo
Ivana Ivanović/PIXSELL
12.04.2013.
u 18:17

Vrhovni sud poništio je presudu Županijskog suda u Splitu kojom je Ivica Mladineo osuđen na šest godina zatvora. Čeka ga novo suđenje

Ivica Mladineo pušten je iz zatvora nakon što je Vrhovni sud poništio presudu Županijskog suda u Splitu kojom je osuđen na šest godina zatvora zbog havarije broda Nautika 64 kada su poginula četvorica pomoraca. 

Ponovno će mu se suditi pred drugim sudskim vijećem. Nesreća se dogodila 2001. godine 30 nautičkih milja od Ancone. Brod je bio prekrcan kamenim blokovima, vremenski uvjeti bili su nepovoljni, a Mladineo je dao nalog da isplove. Nesreću je preživio samo jedan pomorac. 

Brodovlasnik Ivica Mladineo jedini je optuženi. Njegov brat je Vinko Mladineo, nekadašnji direktor Fonda za zaštitu okoliša.

>>Ivica Mladineo osuđen na šest godina zbog smrti pomoraca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije