razgovor s belgijancima

Papa Franjo: Križarski ratovi bili su grijeh

papa Franjo
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
06.04.2014.
u 11:10

- Najbolji put je svjedočenje, ali ponizno (skromno), bez trijumfalizma što je drugi naš grijeh, još jedno nevaljalo (zločesto) držanje. Isus nije bio trijumfalist- kazao je papa Franjo.

Križarski ratovi bili su grijeh, objasnio je papa Franjo u razgovoru s mladim Belgijancima flamanskog jezika. Taj razgovor je objavljen na tv-postaji flamanskog jezika, a ured za tisak Svete Stolice je sada objavio transkript.

- Ako ti ideš s tvojom vjerom kao s nekom zastavom, kao što su bili križarski ratovi, provoditi prozelitizam, onda to nije dobro. Najbolji put je svjedočenje, ali ponizno (skromno), bez trijumfalizma što je drugi naš grijeh, još jedno nevaljalo (zločesto) držanje. Isus nije bio trijumfalist- kazao je papa Franjo

>> Papa Franjo: Nisam komunist 

>> Zašto je i Benedikt XVI., a ne samo papa Franjo, osoba godine za 2013.

Komentara 9

ME
Meter
11:21 06.04.2014.

A što s našim današnjim bojovnim križarima?

IC
ice12
16:54 06.04.2014.

Ajde papa, da nije bilo krizarskih ratova ti bi danas bio hodza.

Avatar EI Indio
EI Indio
09:54 07.04.2014.

terbi je normalno što Amerika ratuje u Iraku Afganistanu .....?? To dokazuje da su ratovi imaju pljačkaške motive

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije