Susreo se s Obamom

Papa Franjo: Možda odajem dojam da sam pomalo ljevičar, ali to nije tako

papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
22.09.2015.
u 22:29

Prije posjeta SAD-u papa Franjo je boravio na Kubi i pozvao katolike da žive 'revoluciju nježnosti'.

Papa Franjo započeo je svoju turneju po Sjedinjenim Američkim Državama gdje se će pred milijunima katolika dotaknuti tema kao što su klimatske promjene i nejednakost u prihodima, javlja BBC.

Predsjednik SAD-a Barack Obama pozdravio je papu Franju nakon što je sletio u vojnu bazu u Marylandu, što je čast koja se tek rijetko iskazuje stranim dužnosnicima. Papa će tijekom posjeta posjetiti Washington DC, New York i Philadelphiju.

Prije posjeta SAD-u papa Franjo je boravio na Kubi i pozvao katolike da žive 'revoluciju nježnosti'.

Na putu s Kube u SAD održao je konferenciju za medije na kojoj je odgovorio na optužbe kako je pretjerao s kritikom kapitalizma.

 - Nikad nisam rekao nešto što nije dio socijalne doktrine crkve. Možda odajem dojam kako sam pomalo ljevičar, no to bi bilo pogrešno tumačenje, kazao je papa.

>> Papa Franjo: Nemojte prezirati, skrivati i stidjeti se siromaštva

Komentara 12

Avatar mason
mason
23:00 22.09.2015.

Sad demokrati koriste papu da podrzi njihov socijalizam i da privuku kojeg glasaca.Ali su im slabe prilike Trump je vec jednom nogom u bijeloj kuci.

OK
okvarbudovič
05:57 23.09.2015.

papa je ljevičar.desničar i sve po potrebi.

Avatar dinarskivuk37
dinarskivuk37
05:00 23.09.2015.

Ovaj me papa Franjo posjeca na druga tita. proleteri svi zemalja, ujedinite se. Protiv kapitalizma, klimatski uredjaja. Ali ni rjeci o njegovom luksuznom uzivalju. Kakvo licemjerje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije