Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
blago se zastupnicima

Pašticada ili pureći bečki za 3 eura: Pogledajte cijene hrane u Hrvatskom saboru, sve je jako jeftino

Zagreb: Saborska kantina i jelovnik
Foto: Zeljko Lukunic/24sata
1/5
17.05.2024.
u 16:24

Za svaki dan na meniju imaju dvije opcije – A i B.

U tjednu u kojem se konstituira novi Sabor, osvanuo je jelovnik i za taj period na Trgu Sv. Marka u Zagrebu. S čime su se mogli počastiti naši političari? Za svaki dan na meniju imaju dvije opcije - A i B.

U ponedjeljak su mogli birati između svinjetine u umaku od paprike i šampinjona te variva i debrecinki. U utorak su imali kosani odrezak i pire te salatu od tune. U srijedu ih je na jelovniku čekao pureći bečki odrezak s rižotom i grah. Danas su na meniju pašticada s njokima i špek fileki, a petak je za ribu ili špagete bolonjez. 

Posebno su zanimljive cijene, primjećuje 24sata. Dok se građani muče s poskupljenjima i zaokruživanjem cijena na više, saborski zastupnici nemaju te brige. Kako piše na jelovniku, "uposleni djelatnici" dnevnu juhu plaćaju 1 euro. Glavno jelo s prilogom je 3 eura. Dnevni prilog je 1,50 euro, desert 1 euro, a salata 0,50 eura. 

Sve o saboru pratite OVDJE.

VEZANI ČLANCI:

GALERIJA Ovo su ljudi koji su izabrani za zastupnike u Hrvatskom saboru

Zagreb: Saborska kantina i jelovnik
1/156

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
17:46 17.05.2024.

Svi će se složiti sa mnom ,bili lijevi/desni/ središnji, kako su te cijene posvema neprikladne društvenom trenutku u kojem živimo. Treba ih, cijene, povisiti barem 10 (deset) puta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije