Finska

Patrijini menadžeri oslobođeni zbog davanja mita za posao u Hrvatskoj

Patria oklopnjak AMV
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
17.02.2016.
u 14:05

Patrijini menadžeri sumnjičili su se za davanje mita u Hrvatskoj u zamjenu za prodaju oklopnih vozila Hrvatskoj vojsci

Finski Žalbeni sud ukinuo je raniju presudu Okružnog suda te odbacio sve optužbe vezane uz davanje mita menadžera finske tvrtke Patria tijekom isporuke oklopnih vozila u Hrvatsku. Tužitelji su, naime, teretili dvojicu menadžera Patrije za davanje mita u postupku prodaje oklopnih vozila tijekom razdoblja od 2005. do 2008. godine.

– Odluka Žalbenog suda je očekivana. Smatramo da je odluka opravdana te da je vođena dokazima. Patria se nema razloga žaliti na takvu odluku – rekla je pravna savjetnica Hanna Kyrki, objavila je Patria.

Patrijini menadžeri sumnjičili su se za davanje mita u Hrvatskoj u zamjenu za prodaju oklopnih vozila Hrvatskoj vojsci.

Afera Patria potresla je i Sloveniju gdje je bivši premijer Janez Janša dobio zatvorsku kaznu od dvije godine zbog primanja mita za sklapanje ugovora o nabavi 136 borbenih oklopnih vozila za slovensku vojsku vrijednih 278 milijuna eura.

>> U aferi Patria jedino je Hrvatska čista kao suza?!

Komentara 12

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
14:19 17.02.2016.

Bivši premijer Janez Janša dobio zatvorsku kaznu od dvije godine zbog primanja mita, patrijini menadžeri oslobodjeni? Pa ako nitko mito nije davao tko je onda primao? Da nije dikobraz davao?

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
14:27 17.02.2016.

I Slovenci šta sad? Nevinog ste čovjeka udbaški presudili na robiju.

MI
Mimizo
14:23 17.02.2016.

pa nebi valjda stipe mesić uzeo proviziju vi se šalite kao i za one čekove iz australije koji su nestali iz njegovih ruku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije