'RASKRINKAO SAM GA'

Penava o Aleksandru Vučiću: Govorio je svima da ne idu na Jadran, a on je upravo došao ovdje

Zagreb: Ivan Penava o aktualnim temama
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
14.10.2024.
u 13:27

Naglasio je kako ovo ne govori iz neprijateljstva prema Srbiji, već kako bi raskrinkao Vučićevu agendu.

Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, danas je opet komentirao dolazak predsjednika Srbije Aleksandara Vučića na summitu u Dubrovniku posvećenom podršci Ukrajini, nakon što je prije nekoliko dana za Večernji list kratko je izjavio da ne želi ulaziti u pojedinačne slučajeve, istaknuvši da svi dužnosnici imaju svoj legitimitet te da nije dobro dovoditi ga u pitanje.

Danas je Penava bio izravniji: "Što se tiče mene i većine nas ovdje, Aleksandar Vučić ne bi bio prisutan ni milisekunde da je o nama riječ. No, nismo tu zbog osobnih stavova, već da ostvarujemo interes hrvatskog naroda i države." kazao je za N1

Penava je dodao da je Hrvatska demokratska država, članica EU-a i NATO-a, s jasnim stavom prema Ukrajini. Istaknuo je kontradiktorne Vučićeve izjave: "Poručivao je svojim građanima da ne idu na Jadran, a sada je upravo ovdje. Govorio je da je za Rusiju, protiv Ukrajine, a sada potpisuje deklaraciju s Ukrajincima. Također, iako ne priznaje Republiku Kosovo, sjedi za stolom s predstavnicima Kosova."

Naglasio je kako ovo ne govori iz neprijateljstva prema Srbiji, već kako bi raskrinkao Vučićevu agendu: "Mi pripadamo pobjednicima Domovinskog rata, nemamo razloga pognuti glavu pred Srbijom. Kao članovi NATO-a, pružamo ruku pomirenja, ali samo ako postoji iskreno priznanje agresije iz 90-ih i prihvaćanje realnosti."

VEZANI ČLANCI: 

>>> VIDEO Vučić u Dubrovniku

Komentara 4

DI
Dingač
14:56 14.10.2024.

Penava je obična politička ništarija. Prevario nas je i sada, bez karaktera, gazi sva obećanja koja je dao svojim biračima. Oni koji su devedesetih ratovali protiv Hrvatske trebaju biti uhićeni kad stupe na hrvatsko tlo i jedino to su hrvatskii interesi u ovom slučaju; sve drugo je Penavino ulizivanje Plenkoviću za fotelju koju mu je on dao. Pljune pa poliže.

PR
pravedno
14:50 14.10.2024.

A šta reci o predsjedniku države u kojoj može biti predsjednik države četnićki vojvoda Nikolić i nasljediti ga okorjeli hrvatomrzac iz istog gnjezda Šešeljeve SČS, koje je večcina biraca birala koji misle kao oni.

V0
Vlaskoulicanec4.0
13:36 14.10.2024.

Bez obzira što ja o Penavi mislio, ovdje je u pravu! Osoba koja otvoreno radi protiv Hrvatske, nema tu što tražiti. Pa da se radilo i o papi a ne samo o predsjedniku jedne totalno nebitne državice!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije