uputio dopis Vladi

Penava predlaže da se izbjeglice iz Ukrajine smjesti u Hostel Zagreb u Vukovaru

Ivan Penava
Branimir Bradarić
01.03.2022.
u 10:21

Riječ je o objektu, poznatijem kao tzv. Samačkom hotelu u Borovu naselju, a koji djeluje u sklopu „Javne ustanove Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“ i u vlasništvu je Republike Hrvatske. Hostel ima svu potrebnu infrastrukturu i već je godinama unazad prazan.

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava uputio je dopis Vladi Republike Hrvatske i Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine koji sadrži prijedlog da se žurnom reakcijom izbjeglicama iz Ukrajine omogući smještaj na području Vukovara, u Hostelu Zagreb.

Riječ je o objektu, poznatijem kao tzv. Samačkom hotelu u Borovu naselju, a koji djeluje u sklopu „Javne ustanove Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“ i u vlasništvu je Republike Hrvatske. Hostel ima svu potrebnu infrastrukturu i već je godinama unazad prazan. U njemu su jedno vrijeme boravili i mještani iz Gunje i ostalih poplavljenih područja u županjskoj Cvelferiji nakon poplave 2014. godine.

- S ciljem pomoći narodu Ukrajine koji trenutno proživljava nezamislive strahote Grad Vukovar očekuje brzu reakciju nadležnog ministarstva. Grad Vukovar i Vukovarci koji su i sami prije 30 godina osjetili nepravdu rata iskazuju svoju punu podršku ukrajinskom narodu te nadu kako će ovi nemili događaji završiti u što skorijem roku, sa što manjim posljedicama na stanovništvo Ukrajine – navode iz grada Vukovara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije