neredi na kosovu

Pieter Feith: Naš je posao na Kosovu završen

kosovo, barikade (1)
AFP/PIXSELL
30.12.2011.
u 14:29

– Kosovo je spremno stati na svoje noge – napisao je međunarodni civilni predstavnik na Kosovu Pieter Feith

– Nedavno sam se susreo s predsjednikom Ahtisaarijem u Finskoj, gdje smo razgovarali o rezultatima postignutim tijekom četiri godine nadgledane neovisnosti i on dijeli moje mišljenje kako je, uz određene uvjete, veći dio našeg posla završen, Kosovo je spremno stati na svoje noge – napisao je međunarodni civilni predstavnik na Kosovu Pieter Feith u autorskom tekstu u beogradskom dnevniku Danas. Dodao je kako je prije nego bude spreman to objaviti pred međunarodnom upravljačkom grupom potrebno završiti "niz važnih zadataka".

– Najvažniji je zadatak decentralizacija na sjeveru Kosova i formiranje nove općine Sjeverna Mitrovica kao simbola ovog procesa. Postoji potreba za većom suradnjom između sjevera i juga – piše Feith dodajući da se kosovski Srbi sve više javljaju za vladine usluge na sjeveru, a "općinski pripremni tim u stanju je slobodnije realizirati kapitalne projekte kojima se popravlja kvaliteta života običnih građana". On drži da su blokade prometnica i opstrukcija slobode kretanja tužan korak unazad za Balkan i nedostojne su regije, koja teži punom članstvu europskoj obitelji naroda.

– Preostale su tegobe u priličnoj mjeri izazvane kontinuiranim nefleksibilnim stavom Srbije u pogledu Kosova. Ta nefleksibilnost šteti kako Srbiji tako i Kosovu i nema mjesto u modernoj Europi – ocijenio je Feith.

Komentara 5

AN
Ana33
14:50 30.12.2011.

Ti kao da si bio na Marsu... Čim odete ti i tvoji istomišljenici, narko boss, pobjeći će sa svojom bratijom u Albaniju!

TH
thekurcula
15:43 30.12.2011.

Nije on bio na Marsu nego je, jednostavno, Holanđanin! Oni su šampioni u tome da se prave kao da su pali s Marsa.

SA
sandrina
16:37 30.12.2011.

....je, super ste obavili job!!!! Stisak ruke i možete ići....Noga u d**pe i eventualno flaša rakije za put kao suvenir s ovim prostora!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije