Promjene u MORH-u

PITANJE DANA Mislite li da će se imenovanjem novog ministra smanjiti tenzije na relaciji MORH Pantovčak?

Predsjednik Milanović na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Donjeg Miholjca
Davor Javorovic/PIXSELL
14.11.2023.
u 09:39

Anušića hvale kao čovjeka koji djeluje, brine o Slavoniji, ne libi se reći što misli, a impresivan je i njegov ratni put

U vrlo kratkom roku premijer Andrej Plenković smijenio je Marija Banožića i našao mu zamjenu, dosadašnjeg osječko-baranjskog župana Ivana Anušića. Nesretni je to kraj ministarske Banožićeve karijere koju su, osim afera, obilježile i stalne prepirke s vrhovnim zapovjednikom Oružanih snaga RH Zoranom Milanovićem. Otkad je u ljeto 2020. stao na čelo MORH-a, Banožić je bio na meti Milanovićevih kritika, a bila je prava vijest kad bi se na nekom događaju pozdravili ili rukovali. Zoran Milanović tek jučer je komentirao strašnu nesreću koju je izazvao Banožić, u kojoj je poginuo muškarac (40), otac dvoje djece iz Privlake, te u kojoj je bivši ministar teško ozlijeđen. Govoreći o potencijalnom nasljedniku na čelu MORH-a, Milanović je rekao: "To je odluka premijera. To će biti netko tko je njemu lojalan. Ja na to nemam utjecaja. Bilo bi dobro da mu taj ili ta odmah skrene pozornost na to da dvije godine nije bilo sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost. Jer on to ne želi, to bi se trebalo dogoditi." Dodao je da bi novi ministar trebao komunicirati s njegovim savjetnicima. 

Proglašenje Anušića novim članom Vlade mnogi smatraju mudrim potezom jer je tako svog kritičara Plenković približio sebi, ali je stekao i naklonost Slavonaca jer Anušića u njegovoj županiji iznimno cijene. Hvale ga kao čovjeka koji djeluje, brine o Slavoniji, ne libi se reći što misli, a impresivan je i njegov ratni put. Kao maloljetnik se 1991. uključio u rat. Prošao je brojna ratišta. Bio je pripadnik Zbora narodne garde, 106. i 130. brigade, pripadnik specijalne policije MUP-a, Vojne policije i 3. Gardijske brigade. Nositelj je vojnih odlikovanja Republike Hrvatske, Spomenice Domovinskog rata i odlikovanja za sudjelovanje u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak. Upućeni kažu kako su Milanović i Anušić u korektnim odnosima. 

Komentara 8

MA
malosutra12
10:05 14.11.2023.

slučajni kremljenko ne može bez tenzija od mladosti kada je bio najpoznatiji nasilnik u svojoj ulici, zvani basta

ŽE
Žegarni
13:33 14.11.2023.

Znaci netko predpostavlja da ce Milanovic preko noci postati novi, kulturan, sabran i konstruktivan covjek?

DU
Deleted user
12:39 14.11.2023.

tvrda je kost Anušić, Mile udara di je mehko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije