Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEK KOJA PAHULJA ILI NANOSI?

PITANJE DANA Zazimilo je: Koliko se sjećate da je snijeg najviše napadao?

Delnice: Pada snijeg u Gorskom kotaru
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/13
23.04.2024.
u 15:53

Unatoč problemima, neki su se snijegu i zimskim radostima obradovali. Snježni prizori i sva ta bjelina njima su uvijek idilični, a izazivaju im i sjećanja

Mislima, ili bar snovima, već smo bili u ljetu iako je travanj. Do prije koji dan grijalo nas je 30-ak stupnjeva, a onda je u naglom preokretu zapadao snijeg. I vratio nas u misli o hladnoći i zimi. Zabijelili su se planine, Lika i Gorski kotar. Na Zavižanu je 27 centimetara snijega, a snježni pokrivač prekrio je i Platak. Tamo je bilo i problema. Jedna od ralica našla se u nevolji tijekom čišćenja ceste. Zapela je u snijegu, a iz teškog položaja, prema fotografijama, izvlačio ju je kamion. Pahulje su u nekim dijelovima nastavile padati i tijekom dana.

A ni sutra situacija sutra neće biti bitno drugačija. U unutrašnjosti će biti ponegdje i pretežno oblačno. Povremeno kiša, mjestimice i pljuskovi s grmljavinom, uglavnom na jugu. U Gorskoj Hrvatskoj ponegdje opet susnježica i snijeg. Najniža jutarnja temperatura bit će od 2 do 7, na Jadranu između 6 i 11 stupnjeva. Tijekom dana neće ići iznad 12 u unutrašnjosti, dok će na Jadranu maksimalno biti 17 stupnjeva. 

FOTOGALERIJA Snježna 'drama' na Platku: Zaglavila se ralica, pogledajte akciju spašavanja

Delnice: Pada snijeg u Gorskom kotaru
1/9

Unatoč problemima, neki su se snijegu i zimskim radostima obradovali. Snježni prizori i sva ta bjelina njima su uvijek idilični. Misle si, kad bi toga bilo više, i s nostalgijom se sjećaju dana kad je snijeg bio sastavni dio svake zime, već od studenog, pa sve do proljeća. A i kad je padao, padao je. U krpama, u mećavama, dok bi čizme redovito propadale u gusti sloj. Čak i u nizinama, gdje je danas snijeg sve rjeđi, neki se sjećaju tunela od snijega koji su se morali praviti da se prođe kroz ulicu. Pamtite li i vi takve nanose? 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije