ANDREJ PLENKOVIĆ:

'Ljevica se zgraža zbog huškanja od strane Škore, a on kao naivni pajac upada u mrežu'

Andrej Plenković
Dino Stanin/PIXSELL
26.05.2021.
u 16:37

Kada huškanje dolazi od Škore prema nama to ne postoji za njih. Kada su oni u pitanju, onda plaču

Nakon posjeta Dubrovačko-neretvanskoj županiji, gdje je pružio podršku HDZ-ovim kandidatima uoči drugog kruga lokalnih izbora, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković stigao je u Makarsku. U izjavi za medije osvrnuo se na retoriku u drugom krugu izbora u Zagrebu.

- Moram priznati da je meni jako zanimljivo promatrati. Huškač s Pantovčaka govori o huškanju. Ljevica se zgraža zbog huškanja od strane Škore, Škoro kao naivni pajac upada u mrežu svih onih aktera koji će ga pregaziti kao plitak potok. Kada huškanje dolazi od Škore prema nama to ne postoji za njih. Kada su oni u pitanju, onda plaču. I sad smo svi začuđeni. O čemu smo mi govorili pet godina? Sada vidite supstancu svih tih novih stranaka - rekao je Plenković.

Istaknuo je da je sad vrijeme da se vidi razlika u odnosu na ostale stranke, odnosno tko brine da građani dobiju plaće, mirovine, dovoljno cjepiva, da se osigura turistička sezona, brine o sredstvima iz EU za daljnji razvoj, brinu o završetku Pelješkog mosta...

Odbacio je optužbe da je popuštanje mjera politički potez kojim žele utjecati na ishod izbora, podsjetivši da je Hrvatska imala liberalnije mjere od ostatka Europe gotovo cijelo vrijeme. 

Upitan o cijepljenju, ponovio je da je važno da se cijepi što više ljudi te je dodao da je izgledno da će u idućoj godini cijepljenje ići i za osobe ispod 18 godina. 

Ponovio je da će na Dan Hrvatske vojske službeno otkriti odluku o nabavi borbene eskadrile.

- Vlada je u protekle dvije godine radila na kompleksnom projektu nabave borbenih aviona. Vlada će donijeti odluku koja će bitno promijeniti stratešku snagu RH i u regiji, ali i nas kao saveznika u NATO-u i Europskoj uniji. Poštujući sve što su vojnici i policajci učinili za Hrvatsku, naša Vlada čini onaj iskorak koji nije ranije učinjen, a mogao je biti - rekao je Plenković.

 

Ključne riječi

Komentara 143

DI
Dingač
16:48 26.05.2021.

Bože sačuvaj nas od Jugoslavena koji brane Hrvate.

IL
ilustrator
20:07 26.05.2021.

svaki iskreni hdzeovac državotvorac će glasati za škoru ma što god andrej govorio protiv njih...čak mislim da se osjeti lagana panika kod hdz tehnomenagera da škoro ne pobjedi

LA
laurel
17:17 26.05.2021.

Plenković zapravo otvoreno podržava Tomaševića. Kada bi Škoro nekim čudom pobijedio u ZG, uz pobjedu Penave u Vukovaru HDZ bi se počeo nezaustavljivo srozavat. DP bi pomalo pridobivao hdz eove birače kao što su Muzemo pridobili SDP ove, HNSove i Beljakove

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije