DAN SJEĆANJA

Plenković: Vukovar ne smije biti mjesto podjele nego mjesto zajedništva

Premijer Plenković: Svi hrvatski branitelji zaslužuju poštovanje
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
18.11.2023.
u 10:10

Svi hrvatski branitelji zaslužuju poštovanje i pripadnici HOS-a su branili Hrvatsku, to smo rekli nebrojeno puta i to smo rekli u zakonskom okviru - rekao je Plenković

Premijer Andrej Plenković stigao je u Vukovar na obilježavanje Dana sjećanja. Pod geslom "Vukovar - moj izbor i u dobru i u zlu" u Vukovaru se danas obilježava 32. godišnjica vukovarske tragedije i stradanja u Domovinskom ratu tijekom kojega je u tome istočnoslavonskom gradu ubijeno 2717 hrvatskih branitelja i civila, a 374 ih se još vodi nestalima. Premijer je rekao kako su došli odati poštovanje hrvatskim braniteljima, onima koji su najviše dali za hrvatsku slobodu.

- Došli smo odati priznanje hrvatskim braniteljima, oni su najviše dali za hrvatsku slobodu. Vukovar je grad heroj, grad i svjetionik hrvatske slobode i simbol Domovinskog rata. Nadam se u zajedništvu i sa iznimnom čašću da možemo pozdraviti na ovaj način one koji su najzaslužniji za hrvatsku demokraciju i slobodu u proteklih više od 30 godina. Vukovar je grad koji je itekako propatio u Domovinskom ratu. Grad je mirno reintegriran u naš ustavno-pravni i teritorijalni poredak u siječnju 1998. od tada se razvija i ulaže u Vukovar - rekao je Andrej Plenković.

VEZANI ČLANCI

- Svi hrvatski branitelji zaslužuju poštovanje i pripadnici HOS-a su branili Hrvatsku, to smo rekli nebrojeno puta i to smo rekli u zakonskom okviru - rekao je Plenković dodajući kako Vukovar ne smije biti mjesto podjele nego mjesto zajedništva. - Svi su u koloni dobrodošli - rekao je.

Na pitanje je li razgovarao s Miloradom Pupovcem treba li doći u Vukovar rekao je kako su 'kao partneri razgovarali o svim okolnostima'. - Oni su donijeli odluku koji su jučer komunicirali - rekao je.

Kazao je kako su predstavnici SDSS-a više puta bili u Koloni sjećanja te da 'ne vidi što se to promijenilo od tada do danas'.

GALERIJA Pogledajte kako su građani diljem Hrvatske odali počast poginulima

Premijer Plenković: Svi hrvatski branitelji zaslužuju poštovanje
1/56

Komentara 12

Avatar Crni labud
Crni labud
10:32 18.11.2023.

Kako zajedništvo i demokracija mogu skupa? Mogu samo u AP-ovim demagoško-floskulastim rečenicama. Jer jedno isključuje drugo. Ali svakako se već može primjetiti predizborni zaokret u njegovoj retorici. Sad već govori ono što nije bila njegova politika u prošla dva mandataa a neće biti ni u trećem ako ga osvoji. HOS će dobiti zasluženo priznanje samo ako stranke koje ga zastupaju osvoje dovoljan broj mandata. A glasom za AP-a to sigurno neće postići.

DU
Deleted user
11:09 18.11.2023.

Vukovar je grad junaka i simbol Domovinakog rata.Tu moramo svi biti slozni.Ovo je dan sjecanja a ne neka predizborna kampanja.

NE
Neretva93
10:42 18.11.2023.

A tko pravi podjele a ne samo u Vukovaru?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije