KORČULA ZAVIJENA U CRNO

Od siline udarca automobil im se prepolovio: Poginuli mladi vatrogasci i nogometaši

Foto: DVD Smokvica
1/4
02.01.2022.
u 11:09

Zbog prevelike brzine, automobil je sletio s ceste te se zabio u bor, a od siline udarca se prepolovio. Sva trojica mladića na mjestu su poginula

Trojica mladića u dobi od 19, 22 i 24 godine poginula su noćas na Korčuli u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila na cesti između Blata i Vela Luke. 

Zbog prevelike brzine, automobil je sletio s ceste te se zabio u bor, a od siline udarca se prepolovio. Sva trojica mladića na mjestu su poginula. 

Dvojica poginulih bili su vatrogasci u DVD-u Smokvica, jedan je igrao nogomet u nogometnom klubu Jadran Smokvica, a sva trojica bili su članovi Viteške udruge Kumpanija u svom mjestu. 

Dvojica poginulih mladića bila su Ante Salečić (24) i Tomislav Tomašić (22). Od njih su se na svojoj Facebook stranici oprostili pripadnici DVD-a Smokvica.

"Vatrogasci nikada ne umiru, njihova vječna vatra gori u srcima ljudi koje su spasili.

Ante Salečić 1997.- 2022.

Tomislav Tomašić 1999.- 2022." napisali su.

 

Od Ante Salečića oprostili su se i članovi NK Jadran Smokvica.

"Morem bude svaka kap kad do mora stigne, tako i duša bude Bog kad se k Bogu digne. Ante Salečić 04.08.1997. - 02.01.2022." objavili su.

Zbog strašne tragedije, općina Smokvica, odakle su mladići, proglasila je tjedan dana žalosti. 

- Mogu samo reći da su sva trojica bili divni momci. Velika je ovo tuga za naše mjesto. Proglasit ćemo sedam dana žalosti - rekao je za 24 sata načelnik Općine Smokvica Kuzma Tomašić. 

 

Mladići su bili u izlasku, a nakon što se u ponoć zatvorio lokal u kojem su bili, odlučili su krenuti prema Veloj Luci. No, trojica mladića stradala su na putu. 

Na mjesto tragedije odmah je stigla Hitna pomoć, no mladićima nije bilo spasa. 

Tjedan žalosti obilježava se obaveznim isticanjem zastave na pola koplja ili s crnim florom na zgradi Općine Smokvica i drugim javnim zgradama i mjestima na području Općine Smokvica. U tjednu žalosti na javnim mjestima na području Općine Smokvica neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera.

Općina Smokvica pozvala je sve fizičke i pravne osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost da sadržaje u okviru svojeg poslovanja obavljaju primjereno tjednu žalosti.

Komentara 8

Avatar BožeSačuvaj
BožeSačuvaj
13:33 02.01.2022.

Bahata vožnja u kombinaciji sa alkoholom daje smrtne rezultate..naravno ovdje se radi o "uzornim" dečkima iz uhljeb familija pa nećemo o alkoholu i objesnoj vožnji..nećemo pisati da je vozač bio totalni idiot koji je zapravo ubio uz sebe još dvojicu..pisat ćemo da su bili mladi fini dečki jer eto: bili su vatrogasci,a zapravo su bili budale koje su sjele u automobil sa idiotom..čemu žalost??,možete biti samo radosni što nisu pri divljanju ubili nekoga sa strane (pješaka,biciklistu ili nekoga u drugom automobilu)...takvim pisanjem medijia i postupcima nekog lokalnog političara koji proglašava žalost sigurno sva nastojanja policije da represevnim mjerama stane na kraj takvim luđacima u prometu padaju u vodu...dok se društvo iskreno ne suprostavi takvim vozačima koji misle da su veći od Boga -i dalje će ginuti nevini

PP
pavisic.pajo
13:09 02.01.2022.

A možda je kriv alkohol? Trebali su proglasiti ovu godinu godinom borbe protiv alkohola.

ZS
zspanco
11:54 02.01.2022.

A što treba žaliti takve? Treba proglasiti tjedan dana narodnog veselja jer više neće predstavljati opasnost u prometu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije