ZDRAVKO KOMŠIĆ:

'Pokazali smo da je pijetet za žrtvu jači od svega'

Zdravko Komšić
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/11
19.11.2014.
u 08:01

Jučer su pobijedili hrvatski građani, rekao je HNS-ov zastupnik Ivica Mandić

- Jučer je hrvatski narod pokazao da je Vukovar sjedište i sjecište hrvatskog jedinstva - komentirao je saborski zastupnik HDZ-a Zvonko Milas u emisiji Hrvatskog radija "U mreži prvog" jučerašnje obilježavanje Dana sjećanja u Vukovaru. Rekao je da treba prestati pričati o dvije kolone i podjelama te da je narod pokazao da je iznad politike. Milas je na jučerašnjem obilježavanju Dana sjećanja zahvalio i mladom gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi.

Zadovoljstvo je iskazao i saborski zastupnik HNS-a Ivica Mandić.

- Jučer su pobijedili hrvatski građani, branitelji i to je u odnosu na prošlu godinu bilo puno dostojanstvenije - rekao je Mandić, dodajući da smatra kako to treba biti još bolje. Rekao je da ljudima koji izazivaju incidente nije mjesto u Vukovaru te da je njegova želja da Vukovar bude grad gdje će svi doći pognute glavi i sjetiti se žrtava.

Zoran Šangut, predsjednik udruge pravnika Vukovar 1991. i Foruma hrvatska sloga, rekao je da su jučer svi bili jedinstveni u mislima te da je ponosan na jučerašnju kolonu i sve ljude koji su došli odati počast i pokazati domoljublje.

- Mislim da je to najvažnije što se dogodilo jučer - rekao je Šangut. On sam, kako je rekao, bio je u mislima s Blagom Zadrom, Sinišom Glavaševićem i ostalim herojima Vukovara, ali i s pokojnim predsjednikom Franjom Tuđmanom. Šangut je rekao da se Tuđmanovoj politici može zahvaliti na jedinstvu koje je vladalo devedesetih te je predložio uvođenje novog odlikovanja, velered Franje Tuđmana, a povodom 15. godišnjice njegove smrti koja se obilježava u prosincu ove godine.

Zdravko Komšić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara 2003. godine, također je izrazio zadovoljstvo.

- Nakon svega mogu biti zadovoljan. Bilo je nekoliko pokušaja manjih kolona, međutim, na kraju se sve stopilo u jednu kolonu i pokazali smo da je pijetet za žrtvu jači od svega. Nakon svega, a razgovarao sam i s prijateljima, svi su zadovoljni da je to prošlo u redu - rekao je Komšić.

Govoreći o prvoj koloni koja je prije kraja protokola napustila bolnicu povukao paralelu povukao je paralelu s državnim vrhom, koji je nakon polaganja vijenca na Memorijalnom groblju također otišao prije završetka protokola.

- Mislim da je i to neprihvatljivo i treba raditi na tome da i oni iduće godine ostanu do kraja.

Komentara 20

PO
portugisac
08:31 19.11.2014.

Kad tako rano moram ovako nešto "žvakati" nije čudo da mi dojde zlo. Ja koji sam na licu mjesta doživio pad Berlinskoga zida zgražam se nad ovakovim napisima. Nigdje niti riječi hvale Josiću i stožeru za Obranu Hrvatskoga Vukovara jer su ujedinili narod. Taj uspjeh se pripisuje Josipoviću,Komšiću i narodu. Narod i vojska ide tamo gdje ih vode ili usmjere njihovi vođe. Bez vođe nema ništa. 1989 u Berinu bi bio pokolj da je to Gorbačov htio. Međutin on je zaslužan za tadašnji i današnji mir.Zato stožer za Hrvatski Vukovar, HVALA VAM.

DI
Demokracija i sloboda
08:19 19.11.2014.

A u kojoj koloni je išao državni vrh? U samo svojoj ili "na stražnji ulaz". Nije ih bilo ni naprijed, ni na začelju, kao ni 1991. godine.

HH
hrvoje.horvat.1970
09:42 19.11.2014.

"Pokazali smo da je pijetet za žrtvu jači od svega" Možeš se misliti. Jedino što ste vi pokazali je da ste imali ove godine nešto brže noge u stizanju glavne kolone i da vam je netko pokazao prečac kroz groblje da stignete protokol, a onda trk što brže na ručak. Mizerije jedne političke i mediji koji rade za vas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije