Minneapolis pucnjava

Policajka koja je ubila mladog afroamerikanca dala je otkaz

Flowers are laid on a sign as protesters rally outside the Brooklyn Center Police Department, days after Daunte Wright was shot and killed by a police officer, in Brooklyn Center, Minnesota
Foto: LEAH MILLIS/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
14.04.2021.
u 11:04

Ponovno prosvjedi u Minneapolisu zbog ubojstva još jednog afroamerikanca od strane policije

Policijska službenica Kim Potter koja je u nedjelju 11. travnja pucala na afroamerikanca Dauntea Wrighta dala je otkaz, prenosio Guardian. Nedugo nakon pucnjave 20-godišnjak je preminuo, a njegova smrt je pokrenula niz prosvjeda protiv policijske brutalnosti u gradu Minneapolis u saveznoj državi Minnesoti. 

Kako prenosi Guardian, Wright je navodno zaustavljen zbog osvježivača zraka na retrovizoru što je ilegalno u Minnesoti. Potter, koja se ovim poslom bavila proteklih 26 godina, od nedjelje se brani ističući da nije namjeravala ubiti mladića i da je slučajno iskoristila pištolj umjesto omamljivača.

Kao odgovor na proteste, guverner Tim Walz uveo je policijski sat od 19h, no prosvjednike to nije zaustavilo. Podpredsjednica Kamala Harris obećala je da će obitelji dobiti odgovor na pitanje zašto je njihov sin ubijen i nadodala kako molitve nisu dovoljne za rješavanje ovog problema. 

Protesti su izbili u predgrađu Minneapolisa gdje je trenutno u tijeku suđenje policajcu koji je u lipnju prošle godine ubio afroamerikanca Georga Floyda. Nakon Floydova ubojstva, počeli su višetjedni protesti diljem SAD-a. 

Komentara 4

Avatar Belski
Belski
12:25 14.04.2021.

Khm ... a zač ne rečete kako je za tog mladca bil izdan uhitbeni nalog zbog pokušaja oružane pljačke i da su ga zbog toga hotili privesti va policijsku postaju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije