AKCIJA POLICIJE

Policija i carinici švercerima oduzeli 1283 kilograma duhana

duhan
Dragutin Šantoši / Večernji list
08.03.2012.
u 11:44

Najviše, 347 kilograma duhana u listu i 163 kilograma rezanog duhana, policija je otkrila kod M. M. u Slatini

VIROVITICA – Samo u jednom danu u zajedničkoj akciji PU virovitičko-podravske i Carinarnice Virovitica švercerima je oduzeto 1077 kilograma duhana. Akcija suzbijanja pojave nezakonite preprodaje duhana i duhanskih prerađevina provedena je u srijedu na području Virovitičko-podravske županije, a ODO i policija rezultate akcije predstavili su danas javnosti. U operativnoj akciji sudjelovao i poljoprivredni inspektor, pa su policija i carinici, slijedom naloga suda, obavili pretrage dvadesetak obiteljskih kuća, stanova i motornih vozila u kojima su otkrili 1077 kilograma duhana u listu, 206 kilograma rezanog duhana te dvije rezalice za duhan. Prema policijskim podacima, najviše, čak 347 kilograma duhana u listu i 163 kilograma rezanog duhana, policija je otkrila kod M. M. iz Slatine te još 482 kilograma duhana u listu kod S. P. u jednom slatinskom selu. Nakon završene kriminalističke obrade protiv osoba koje su zatečene u obavljanju kaznenih djela nedozvoljene trgovine i prekršaja iz oblasti Zakona o trošarinama, policija će podnijeti optužne prijedloge. Šverc duhanom oduvijek je bilo isplativ, poglavito sada kada cijena kilograma duhana u listu predanog zakonitim otkupljivačima iznosi u prosjeku oko 17 kuna po kilogramu, dok je cijena duhana, iste vrste i kvalitete, na crnom tržištu sedam puta veća i kreće se oko 120 kuna. Da su šverceri dobro živjeli i zarađivali, pokazuju primjeri sugrađana u Slatini i Virovitici koji nigdje nisu zaposleni, ne plaćaju poreze, a posljednjih su godina stekli skupe automobile, poslovne lokale i drugu imovinu.   

Ključne riječi

Komentara 1

KO
KOMUSANAC
19:35 08.03.2012.

lijepo je ovaj novinar ovo napiso samo sto nije smio da navede ime od ovog .....a posljednjih su godina stekli skupe automobile, poslovne lokale i drugu imovinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije