NEMA POTREBE ZA PANIKOM

Policija o navodima da je muškarac mamio djevojčicu u auto: 'Sumnjivu komunikaciju dojavite na 192'

Ilustracija/Hrvoje Jelavic/PIXSELL
02.02.2022.
u 18:26

"Savjetujemo da, u slučaju potrebe i zapažanja bilo kakvih sumnjivih osoba ili vozila, građani dojave sumnju policiji na 192 i zatraže intervenciju policijskih službenika koji će izaći na mjesto dojave i utvrditi činjenično stanje", poručili su iz zagrebačke policije

Nakon što se jučer proširio apel zabrinute majke koja je upozorila da je nepoznati muškarac pokušao jučer oko 12 sati nagovoriti njezinu 10-godišnju kćer da uđe s njim u automobil uvjeravajući ju da ga je po nju poslala njezina majka, danas se o svemu oglasila i policija.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Zbog povećanog interesa javnosti vezano uz pokušaj otmice djeteta na postajnom području Maksimir-Peščenica, obavještavamo kako na temelju do sada prikupljenih obavijesti i provedenih izvida nisu potvrđeni navodi o počinjenju kaznenog djela ili prekršaja na štetu djeteta. Daljnji rad se nastavlja dok se ne provedu sve potrebite provjere, a s ciljem razjašnjavanja svih okolnosti tog događaja.

Napominjemo kako u ovom trenutku nema potrebe za širenjem panike i nepotrebne uznemirenosti u javnosti te ujedno ističemo kako tijekom ove godine nije zabilježen niti jedan drugi sličan slučaj.

Periodički se u javnom prostoru pojave informacije o sumnjivom kombiju te do sada takve informacije nisu bile utemeljene. Ove se informacije vrlo brzo prošire putem društvenih mreža, potaknuti motivima roditelja da prošire takve informacije s ciljem prevencije i dodatnog upozorenja drugih, iako u tom trenutku nisu bile provjerene.

Policija svaku zaprimljenu informaciju ili dojavu o vozilima i osobi koja na ulici uspostavlja neprimjerenu ili sumnjivu komunikaciju s djetetom, uzima krajnje ozbiljno i s povećanim oprezom te se žurno obavljaju provjere na terenu, a tako je bilo i u konkretnom slučaju.

Savjetujemo da, u slučaju potrebe i zapažanja bilo kakvih sumnjivih osoba ili vozila, građani dojave sumnju policiji na 192 i zatraže intervenciju policijskih službenika koji će izaći na mjesto dojave i utvrditi činjenično stanje."
 

Ključne riječi

Komentara 4

SA
sargu123
18:43 02.02.2022.

Što ako ga građani "dohvate" prije policije?

Avatar Istinski Hrvatski Vitez
Istinski Hrvatski Vitez
18:41 02.02.2022.

Policija o navodima da je muškarac mamio djevojčicu u auto: 'Sumnjivu komunikaciju na srbskom, slovenskom ili mađarskom dojavite na 192 a pedofile prave hrvate tretirajte kao hrvatske nevine vitexzove koji imaju Hrvatsku i žude po mladim hrvatskim tijelima kao svoji na svome'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije