MUŠKARAC POGINUO, ŽENA OZLIJEĐENA

Policija objavila detalje nesreće na A1: Slovenac prešao u zaustavnu traku i udario muškarca, uhićen je

Muškarac smrtno stradao na autocesti kod Ogulina
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/4
22.08.2024.
u 08:34

Muškarac je smrtno stradao na mjestu događaja dok je teško ozlijeđena 67-godišnja putnica koja se u trenutku nesreće nalazila u automobilu

Karlovačka policija objavila je detalje teške prometne nesreće koja se jučer dogodila na autocesti A1 u Bosiljevu. Do nesreće je došlo u 11.29 sati na 72. kilometru autoceste u smjeru Karlovca, a u njoj je poginuo muškarac koji se nalazio u zaustavnom traku. 

Kako je objavila policija, skupom vozila koji čine teretni automobil i poluprikolica slovenskih nacionalnih oznaka upravljao je 49-godišnji slovenski državljanin koji je zbog ne kretanja sredinom obilježene prometne trake u jednom trenutku djelomično prešao na prometnu traku namijenjenu za zaustavljanje vozila u nuždi gdje je udario u zaustavljeni osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka i u 68-godišnjaka koji je prethodno upravljao navedenim automobilom, a u trenutku naleta stajao je kraj njega. 

Muškarac je smrtno stradao na mjestu događaja dok je teško ozlijeđena 67-godišnja putnica koja se u trenutku nesreće nalazila u automobilu. Očevidom prometne nesreće rukovodila je Zamjenica županijske državne odvjetnice. Zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, 49-godišnji slovenski državljanin, uz kaznenu prijanu nadležnom državnom odvjetništvu, danas će bit će predan pritvorskom nadzorniku PU karlovačke. 

 

Komentara 5

CR
crocro
09:19 22.08.2024.

Kao prvo: Svatko može pogriješiti i nešto krivo prosuditi i dogodi se zlo. Poslije je kasno za kajanje. Zato se valja ponašati primjereno stanju prometa i prometnice. Ja samo znam da kada vozim kroz sloveniju da nema teoretske šanse da negdje prijeđem punu crtu ili da vozim dijelom ceste ili autoceste koja nije namjenjena za takvu vožnju kao i da ne vozim niti dva kolometra brže od dopuštenog, jer su me upravo zbog ta dva kilometra brže vožnje slovenci kaznili. Ali njih se slabo kažnjava u Hrvatskoj a pojedinci se ponašaju u prometu izvan svih propisa. Pa sam tako bezbroj puta vidio kada su veće kolone da vozači raznih reg oznaka voze zaustavnim trakom ne bi li se ponovo uključili negdje naprijed. Veliki broj prekršitelja vožnje zaustavnim trakom primjetio sam da su slovenci koji na taj način krše propise RH. A to se događa zato jer se slabo kažnjavaju prekršitelji, a ako se već ponekan kazne, to su "kamilica" kazne. Ja niti ne pomišljam vožnju zaustavnim trakom a slovenac u Hrvatskoj se bezbrižno vozi i čini prekršaje koje sam u sloveniji ne bi počinio. Kada budem primjetio da slovenci ne krše propise u Hrvatskoj tada ću biti uvjeren da su se školovali masnim kaznama, koje za sada samo Hrvati plaćaju u sloveniji i za bagatelne prekršaje. Ja se bojim voziti na autocesti više od 140, slovenac me prođe sa 180 jer zna da neće biti kažnjen. U Hrvatskoj propuhavaju svoje auspuhe, jer to u sloveniji ne mogu i ne smiju kako zbog kratke prometnice tako i zbog kazne.

Avatar JohnnyBravo
JohnnyBravo
17:11 22.08.2024.

Mobitel u prometu je zlo

IV
Ivan2304
09:45 22.08.2024.

A Banožić?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije