Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ MINUTE U MINUTU

Bečka policija o snimci na kojoj je navodno nestala Danka: 'Istraga je intenzivna, ovo nam je prioritet'

Potraga za Dankom Ilić
Foto: Pixsell/Facebook
1/7
02.04.2024.
u 18:13

Djevojčica Danka Ilić (2) nestala je u utorak popodne u Banjskom Polju kod Bora.

Danas je točno sedam dana kako je nestala 2-godišnja Danka Ilić, koja je posljednji put viđena prošli utorak, oko 13 sati, u Banjskom Polju kod Bora u Srbiji. U istragu se uključila i bečka policija, nakon što se pojavila snimka iz Beča na kojem su dvije Rumunjke s djevojčicom koja navodno podsjeća na Danku. U međuvremenu, Interpol je objavio međunarodnu potragu.

Pojavila se snimka djevojčice u Beču koja podsjeća na Danku (2)

Bečka policija se uključila u istragu

Interpol se uključio u potragu za Dankom

Iznova se pregledavaju sve kuće u Banjskom Polju

 

Tijek događaja:

18:00 -  Za medije oglasila se bečka  policija te je izjavila kako se istraga intenzivno provodi i kazneni odjel dobro napreduje.  "Ne možemo sa stopostotnom sigurnošću reći je li na video djevojčica koja je nestala, rekao je danas poslijepodne za Klein Zeitung glasnogovornik bečke policije Markus Dietrich, demantirajući medijske napise koji tvrde suprotno. Kako je naveo, policija još uvijek uz pomoć dostupne tehnologije pokušava potvrditi identitet djevojke sa snimka.

Dietrich kaže da je muškarac koji je napravio video ispitan i da trenutno nema drugih svjedoka. Prioritet policije je pronaći djevojku sa snimke i dvoje ljudi koji su u videu. "Čim budemo imali nove informacije, odmah ćemo obavijestiti javnost", rekao je Dietrich, piše Blic. 


16:20 Bečka policija najavila je da će se danas oglasiti povodom videa koji je snimio srpski državljanin, a na kojem se navodno vidi djevojka koja podsjeća na Danku Ilić. "Istraga je u punom jeku. Čim bude novih informacija, objavit ćemo ih" objavili su iz policije. 

Policija traži žene na snimci, no kako se ne vide lica, traže ih na temelju fotorobota. Podsjetimo, veliki broj policajaca jutros je u Banjskom polju gdje idu od vrata do vrata i uzimaju izjave od mještana u istrazi nestanka Danke Ilić (2), koja je nestala prije točno sedam dana, piše SrbijaDanas.


14:00  Inspektori iz Uprave za kriminalističku policiju obavili su posao u Banjskom Polju za danas, nakon što su poslije višesatnih obilazaka mještana i njihovih domaćinstava završili sve provjere koje su bile prve na listi osmog dana potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić.

Oni su danas prvobitno obišli mjesto gdje je dvogodišnja Danka Ilić nestala, a potom su u grupama, zajedno s policijskim službenicima, obilazili redom kuće u Banjskom Polju. Kako su mještani rekli za Kurir, nije bilo nikakve potrage na njihovim imanjima, već samo rutinska pitanja, a ubrzo su i izlazili po završetku posla. - Nisu sada ništa provjeravali niti pregledali u našim kućama, iako za tim nema ni potrebe. Pitali su nas tko gdje živi u našem selu i uzeli brojeve telefona radi dalje istrage, pa nastavili dalje redom kod susjeda - kažu mještani.

Ovo je, piše Kurir, samo dio istrage koja je od velike važnosti za slučaj nestanka male Danke Ilić. - Ovo su rutinske kontrole koje su u sklopu same istrage. I ranije su se obavljale pretrage u Banjskom Polju, međutim nastavljamo i dalje rad na terenu, jer kako je već rečeno, ništa se ne prepušta slučaju - rečeno je iz policije.


13:30 MUP Srbije demantirao je tvrdnje da je majka nestale Danke Ilić guglala granični prijelaz između Srbije i Rumunjske, piše N1 Srbija. Policija, naime tvrdi da su te informacije u potpunosti netočne.


12:20 Ivana Ilić, majka nestale djevojčice, prvi put od kada je Danka nestala, oglasila se za srpske medije. Za Nova.rs kazala je da ju bole nagađanja da iza Dankina nestanka stoji upravo ona. 

"Držimo se koliko možemo, samo da se Danka što prije pronađe. Čekamo da se sve ovo završi, nadamo se najboljem, a onda ćemo se suprug i ja oglasiti javno, i odgovoriti na sve uvrede, prozivke, nebuloze. Zato se mi ne oglašavamo. Bole me sve te spekulacije, bacanje krivice na mene i supruga", navodi Ivana.

Ivana je otkrila i što se krije iza pisanja pojedinih tabloida da je vještačenjem njena telefona otkriveno da je pretraživala granične prijelaze s Rumunjskom, ali i koliko može kazneno odgovarati. "Telefon je bio na vještačenju, samo ću to reći. Da je tako, ja ne bih bila majka koja traži svoje dijete, moj status bi bio drugačiji. Samo da se Danka vrati živa i zdrava, a onda ćemo o svemu progovoriti", kaže Ivana za Nova.rs. Na pitanje nada li se da je njeno dijete dobro, Ivana kaže da drugačije neće ni vjerovati. "Ne želim na drugu opciju ni pomisliti", zaključuje Ivana.


11:20 Načelnica srpske policije Bojana Otović Pjanović rekla je da ne može govoriti o konkretnim podacima iz istrage, kao ni o osumnjičenima, ali ističe da je potraga za nestalom Dankom Ilić neprestana i da se provjeravaju sve činjenice i sve osobe koje se mogu dovesti u vezu s nestankom dvogodišnje djevojčice.

"Ne isključujemo nijednu mogućnost, istraga je itekako dinamična, imamo veliki broj provjera, postoji veliki broj materijala i najmanja indicija da se neka osoba može dovesti u vezu s nestankom se provjerava… Eliminacija osumnjičenih će ići kada dobijemo nesumnjivu činjenicu da se netko ne može dovesti u vezu s nestankom", rekla je Otović Pjanović. "Tko su osumnjičeni, ne mogu govoriti jer to ne bi bilo niti profesionalno, niti odgovorno. Što se mene tiče, sad su osumnjičeni svi. Uzete su sve snimke svih mogućih kamera, provjerava se sve i ne radi se to samo u Boru nego i u policijskim upravama kako u okolnim gradovima, ali i u Beogradu, i to 24 sata, u smjenskom radu", dodala je.


11:00 Blic javlja da policija opet provjerava sve kuće u Banjskom Polju. Istraga se provodi, dodaje srpski medij, i u Austriji. "Istraga je u punom jeku. Čim bude novih informacija, priopćit ćemo ih", kazali su iz bečke policije povodom istrage videa djevojčice koja podsjeća na nestalu Danku.

VEZANI ČLANCI:


10:00 Miloš Ilić, otac nestale dvogodišnje djevojčice Danke Ilić iz Bora, dao je u ponedjeljak navečer prvu izjavu nakon što je nestala njegova kći te je pokrenuta međunarodna potraga. - Samo želim da se moja Danka vrati kući živa i zdrava! Policija radi svoj posao i ja njima vjerujem. Mi kao obitelj ćemo se oglasiti kada sve ovo završi - rekao je Dankin otac za Blic.

Potraga za Dankom Ilić
1/7

Komentara 12

JA
jamesd
17:02 02.04.2024.

Curica je najvjerojatnije prodana u rumunjsku. Majka je sporna. Otac nije i ništa ne zna. Rumunjska je puna kriminala i ovih koji dolaze glumit gluhonijeme osobe i traže donacije po Hrvatskim gradovima !

KO
konfederacija
08:47 03.04.2024.

novinari prestanite stvarat drugu jugoslaviju zašto nepišete o djeci koja nestanu u sloveniji,mađarskoj, austriji itd

FA
Fake
13:29 02.04.2024.

Informer? hahahahaha, pa šta ti imaju sa istinom, pišu šta im kre..bi tata kaže. Carstvo izmišljotina i laži.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije