NEVIĐENA POTRAGA

Policija traga za onim tko je prosuo trač o aferama Sarkozyjevih

sarkozy bruni
Reuters
Autor
Zorana Bajt
07.04.2010.
u 17:32

Istraga je pokrenuta na zahtjev lista Journal du Dimanche, na čijem se blogu u ožujku pojavio trač o aferama bračnog para Sarkozy-Bruni.

Francuska policija pokrenula je istragu o osobi koja je na blogu objavila trač da predsjednik Nicolas Sarkozy i njegova supruga imaju izvanbračne ljubavne veze, objavio je BBC. Istraga je pokrenuta na zahtjev lista Journal du Dimanche, na čijem se blogu u ožujku pojavio trač o aferama bračnog para Sarkozy-Bruni. Trač je obišao svijet, a isti ga je list objavio na naslovnici. Nakon što se pokazalo da je trač potpuno neutemeljen, Journal du Dimanche otpustio je dvije osobe koje su radile na websitu. Jedna od otpuštenih osoba priznala je da je trač stavila na blog, ali tvrdi da ga nije izmislila.

Policijskoj istrazi prethodio je žestok javni istup Pierrea Charona, Sarkozyjeva medijskog savjetnika. Charon je izjavio kako je vrijeme da se oni koji šire tračeve počnu bojati Eizejske palače, sugeriravši da je posljednji trač o predsjedniku i prvoj dami namjeran pokušaj urote u cilju destabilizacije Sarkozyja. Istodobno, sindikat novinara Journal du Dimanche osudio je Charonove izjave kao prijetnje novinarima, podsjetivši da su se urednici već ispričali zbog objave trača.

Charon je opovrgao tvrdnje da je ured predsjednika utjecao na odluku Journal du Dimanchea da zatraži policijsku istragu. Neki francuski mediji tvrde suprotno. Naime, Arnaud Lagardere, milijarder koji je vlasnik Journal du Dimanchea, bliski je prijatelj Sarkozyja. Thierry Herzog, Sarkozyjev odvjetnik, izjavio je da je cilj istrage utvrditi je li osoba koja je prva objavila trač djelovala u ime neke skupine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije