VARŠAVA

Poljaci za širenje NATO-a na Ukrajinu i Gruziju

nato
16.11.2010.
u 15:54

Izaslanstvo hrvatskog Sabora predvodio je prof. dr. sc. Krešimir Ćosić, a nazočni su bili i članovi Željka Antunović, Marin Jurjević, Boris Klemenić, Vedran Rožić te tajnik Maroje Katalinić

Prije Lisabonskog summita NATO saveza, gdje će biti potvrđena nova strategija vojnog saveza, ovaj tjedan je održana Parlamentarna skupština članica Sjevernoatlantskog saveza u Poljskoj. Na 56. zasjedanju parlamentarne skupštine sudjelovalo je i izaslanstvo najmlađe članice NATO saveza, Hrvatske. Izaslanstvo hrvatskog Sabora predvodio je prof. dr. sc. Krešimir Ćosić, a nazočni su bili i članovi Željka Antunović, Marin Jurjević, Boris Klemenić, Vedran Rožić te tajnik Maroje Katalinić. Domaćin Poljska zagovarala je prije Lisabonskog summita proširenje NATO-a i to u prvom redu na Ukrajinu i Gruziju. Poljski premijer Donald Tusk pozvao da se u obnovljenoj strategiji NATO-a fokusira na suradnju sa zemljama i skupinama koje nisu članice NATO saveza. Poljska se zalagala prije svega za strateški pristup suradnji NATO saveza i Rusije. Parlamentarna skupština NATO-a međunarodna je organizacija predstavnika nacionalnih parlamenata 28 zemalja članica NATO saveza i 14 pridruženih članica.

Ključne riječi

Komentara 117

ST
Stockholm
19:53 16.11.2010.

Boze moj, smiluj nas se; koliko se tu skupilo dupeglavaca: ceTnici (bubitoma), djihadlije (đokokrstaš7), ignoranata (rezonancija), itd. Uopce nima smisla komentirati u ovom imbecilnom drustvu.

PR
proview
22:34 16.11.2010.

nato je nužnost hrvatskoj kad imaš gladne teritorijom istočne susjede a i faktor stabilnosti na balkanu ,odavno bi srbi opet u rat da se ne boje nato raketa,a rusija ima miljun svojih problema pa ne može ništa

OB
-obrisani-
19:17 16.11.2010.

Naravno NE NATO pa posle opet reba neki poručničić (kao ojaj nabedjeni britančić ) da spasava svet od WW3 NATO u BLATO

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije